NEJA MARKICEVIC/CROPIX
Godišnjica otvorenja

Od filma do koncerta: Klub Dva Osam u rođendanskom tjednu ima brojne i raznovrsne događaje

U tjednu u kojem se obilježava godinu dana od pokretanja kluba Zagrepčane očekuju raznovrsni obrazovno-kulturni te umjetničko-zabavni društveni događaji.

U tjednu u kojem se obilježava godinu dana od pokretanja kluba Zagrepčane očekuju raznovrsni obrazovno-kulturni te umjetničko-zabavni društveni događaji.

Klub koji je pokrenut prije točno godinu dana, u jeku već sada zaboravljene pandemije ovog tjedna slavi godinu dana uspješnog rada. U Dva Osam na zagrebačkom Jabukovcu, kao i svakog tjedna do sad najavili su bogat i raznovrstan program.

image

Tjedni program u Dva Osam

PRESS

Filmska večer, srijeda, 7. prosinca, DORF na Jabukovcu

Zhel - Izbor radova 1996-2022 donosi retrospektivu video radova sjajnog Zhela, izbor od 12 video spotova i jednu epizodu izvrsnog e-zinea "With The Wolfman". Zhel (Željko Vukičević) rođen u Puli 1969., živi i radi u Londonu od 1999. S javnim radom započinje 1993. kao član glazbene grupe Messerchmitt, a kasnije, 1995., započinje samostalnu karijeru pod pseudonimom Zhel. Od 1999. živi i radi u Londonu kao autor i dodatno potvrđuje svoju multimedijalnu djelatnost producentskim radom u Londonu i Cambridgeu. Ulaz je slobodan.

Koncert, četvrtak 8. prosinca, Motus Vita Est, Stratus

Motus Vita Est je bend koji rado slušaju tri generacije pankera i rokera, a njihove pjesme se pjevaju i na tulumima i na uvijek atraktivnim živim nastupima. Uz šest studijskih albuma i dalje su vrlo žestoka i punokrvna koncertna atrakcija, koja iza sebe ima i uspješne turneje po Europi.

image
PRESS

Stratus je šibenski punk/hc bend oformljen 1993. godine kada održavaju i prvi nastup na primoštenskom Punk festu. Iste godine snimaju demo pod nazivom Kratko i jasno. Svirali su na 10-ak festivala po Hrvatskoj, između ostalog i na Monte Paradisu. Raspad benda se događa 1995. gdje neki članovi nastavljaju svirati u drugim bendovima. Nakon dugog niza godina okupljaju se u sastavu od tri stara člana i jednog novog. Trenutno imaju 14 pjesama, što starih, što novih i uskoro snimaju novi materijal.

Cijena ulaznica 50 kuna u pretprodaji, 60 kuna na ulazu u klub i 30 kuna za studente, uz predočenje X-ice, na ulazu u klub.

Party, petak 9. prosinca, Closing party nagrade Ambasador

Nagrada Ambasador po prvi put se održava kroz dva dana, a closing party je u klubu Dva Osam. Pred nama je šesto izdanje Ambasadora elektroničke glazbe, krovne manifestacije koja okuplja čitavu industriju na jednom mjestu. Nagrada Ambasador će se održati kroz dva dana. Dodjela samih nagrada je 8. prosinca u zagrebačkom Boogaloou. Program se nastavlja i 9. prosinca od 16 do 19 sati s tri edukativna panela u Pločniku, a točka na i ovogodišnjeg Ambasadora će biti closing party u Dva Osam s makedonskim DJ-em Herzelom i domaćim DJ Carnerom.

image
PRESS

Cijena ulaznice 60 u pretprodaji, 80 kuna na ulazu u klub i 40 kuna za studente, uz predočenje X-ice, na ulazu u klub. Osim putem interneta, ulaznice se mogu kupiti u dućanu ploča PDV, na prvom katu kluba Pločnik, u Međimurskoj ulici 21 u Zagrebu.

Rođendanski tulum, subota 10. prosinca, Dark Side by Tomi Phantasma

Na prvi rođendan kluba Dva Osam u subotu, 10.12.2022., održat će se novi Dark Side party by Tomi Phantasma s kojim je Dva Osam i otvorio svoja vrata 10.12.2021. U godinu dana je nova ekipa dokazala da misli ozbiljno i održala obećanje da će zadržati stare jabučarske programe, a pored toga uvela još mnoštvo novih raznovrsnih programa kojih je u godinu dana bilo dvjestotinjak!

image
PRESS

Dark Side je program koji se godinama održavao u kultnom darkerskom zagrebačkom klubu Jabuka pod vodstvom najpoznatijeg hrvatskog alter DJ-a Tomija Phantasme. Program se temelji na staroj darkerskoj "jabučarskoj" set listi počevši od Dark Dancea, prvog dark partyija na ovim prostorima koji je sa svojim radom počeo 1983. i na koji je dolazio i sam Tomi. Mnoga od tih glazbenih imena koja su se tada puštala u Jabuci je u zlatnim osamdesetima baš Jabuka isfurala na našoj sceni. Tu tradiciju je kasnije nastavio Tomi na svojim partyjima od kojih je jedan od i Dark Side.

Cijena ulaznice 30 kuna u pretprodaji, 40 kuna na ulazu u klub i 20 kuna za studente, uz predočenje X-ice, na ulazu u klub. Osim putem interneta, ulaznice se mogu kupiti u dućanu ploča PDV, na prvom katu kluba Pločnik, u Međimurskoj ulici 21 u Zagrebu.

Linker
26. travanj 2024 03:21