Vikend preporuka

Ovaj vikend idemo na izlet u Svetu Nedelju iz više dobrih razloga

U šarmantnom mjestu nadomak Zagreba ovog se vikenda održava Domenica Fest s pregršt događanja za goste te izložba automobila na kojoj će se moći razgledati i Nevera Mate Rimca.

Koncerti, dječji grad, izložba automobila, seljačka tržnica, gastro show i još mnogo toga se ovog vikenda nudi na Domenica Festu u Svetoj Nedelji, gradiću nadomak Zagreba. Većina sadržaja bit će smještena na velikoj livadi ispod crkve Presvetog Trojstva, na kojoj će u sklopu seljačke tržnice svoje proizvode nuditi četrdesetak izlagača iz cijele Hrvatske, a na izložbi automobila moći će se razgledati i Nevera Mate Rimca.

image

Sveta Nedelja

TOMISLAV DRAGOšA

U subotu posjetitelje zabavlja bend koji izvodi pjesme Elvisa Presleyja, a u sklopu dječjeg grada može se pogledati predstava "Krtice" u izvedbi Kerekeš teatra. Tijekom dana pak na Domenica Fest iz Zagreba stiže ekipa iz "Biciklom do zdravlja", a na livadi se za posjetitelje priprema 500 besplatnih porcija tradicionalnog lokalnog specijaliteta - ričeta sa suhim mesom.

image

Ekipa iz projekta ‘Biciklom do zdravlja‘ će dopedalirati iz Zagreba na Domenica Fest

DOMENICA FEST

Navečer je na programu koncert pjevača Željka Bebeka i bend Kad bih bio Bijelo dugme.

Za djecu se u nedjelju organiziraju predstave i radionice, a odrasli će uživati u nastupu stand up komičara i navečer u koncertu na kojem nastupaju Mladen Grdović, Jasmin Stavros i Zlatko Pejaković.

image

Željko Bebek

MISLAV ZABAROVIC

Između koncerata i drugih sadržaja posjetitelji Domenica Festa mogu se prošetati po Svetoj Nedelji i razgledati crkvu Presvetog Trojstva na brežuljku pored samog središta gradića. Njena je izgradnja vezana uz legendu da je Sava poplavila cijeli kraj, a kada se voda povukla, mještani su pronašli kip Svetog Trojstva, shvativši to kao Božji glas i odlučivši sagraditi crkvu.

image

Izložba starih automobila

DOMENICA FEST

Nakon šetnje i razgledavanja crkve dobro će doći zabava i osvježenje na livadi koja se prostire ispod nje.

Linker
25. travanj 2024 03:33