most unusual garden

Ovo će biti hit terasa: Zavirite u dva potpuno drugačija interijera popularnog bara

Jedan od omiljenih zagrebačkih barova bit će jedan od favorita za ovogodišnje božićne partyje, jer uz prepoznatljivu kućicu sada ima i divnu staklenu terasu.

A most unusual garden obožavamo ljeti zbog prekrasne zelene terase i prepoznatljive kućice na drvetu na kojoj je teško uhvatiti mjesto, a sada ćemo ga voljeti i zimi jer možemo uživati u novoj, natkrivenoj i grijanoj terasi idealnoj za blagdanske zabave.

Kafić, čiji su vlasnici Ivan Knežević i Mario Piteša, se nalazi u Horvaćanskoj 3 i iako je izvan centra, jedno je od omiljenih mjesta za druženje što će se sada preslikati i na zimsku sezonu. Naime, terasa je u potpunosti ostakljena kako bi se i dalje moglo uživati u pogledu na drveće i kućicu na drvetu. Bar ima dvije natkrivene terase koje su fizički i estetikom odvojene: Na glavnoj terasi centralnu poziciju zauzima veliki šank - djelo Piteše i ostalih zaposlenika bara, a prostor se ističe “Gardenovom” paletom boja: bijelom, crnom i zelenom te drvenim stolovima, dok je sasvim drugačija situacija na Monkey terasi - dominiraju vibrantne nijanse kao što su narančasta, crvena i žuta, a dojam džungle stvaraju i bambusi koji odvajaju ovu manju terasu od glavne. Zanimljiv detalj su i drveni lusteri koji su okruženi visećim biljkama, a zelenilo je prisutno i na velikoj terasi.

image
Denis Butorac
image
Denis Butorac
image
Denis Butorac
image
Denis Butorac
image
DENIS BUTORAC

Uz biljke koje se nalaze u ogromnim kamenim teglama, zidovi i šank ukrašeni su prešanim biljkama i cvijećem koje se nalazi u okvirima za slike. Prostor A most unusual gardena od samog su otvorenja krasila djela mladih umjetnika i studenata Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, a po tom pitanju - ništa se nije promijenilo. Uz skulpture, dominantan dekor u prostoru čine i keramičke pločice s uzorkom. Nije se promijenila ni činjenica da u “Gardenu”, bez obzira na novo, preuređeno ruho, vlada ugodna i opuštena atmosfera, te da ostaje i dalje pristupačno mjesto za popiti kavu, prirodni čaj, limunadu, spritz ili vrhunski izrađen koktel. Novost u ponudi, koja je već sad oduševila ženski dio publike, su kokteli na bazi teranina, a tu je i punch za dvoje, piće s ginom koje vas može grijati tijekom hladnijih dana, posluženo u metalnim čajnicima.

image
Denis Butorac
image
Denis Butorac
Linker
16. studeni 2023 13:12