Liverpool, 100523.
Eurosong 2023.
Clanovi grupe Let 3 s obozavateljima i uzivo javljanju za HRT Dnevnik na Royal Albert Dock-u.
Na fotografiji: Damir Martinovic Mrle.

 LIVIO ANDRIJIĆ/ CROPIX
krajem veljače

Ovogodišnja Dora ipak neće biti u Opatiji, a samo natjecanje trajat će čak tri dana

Prošlog su tjedna u radijskoj emisiji “Svijet diskografije” premijerno predstavljene pjesme koje se natječu, a sada su s HRT-a objavili kako će ove godine biti dvije polufinalne večeri prije samog finala.

Prošlog su tjedna u radijskoj emisiji “Svijet diskografije” premijerno predstavljene pjesme koje se natječu, a sada su s HRT-a objavili kako će ove godine biti dvije polufinalne večeri prije samog finala.

HRT je objavio kako će se Dora, izbor hrvatskog predstavnika za pjesmu Eurovizije, ove godine održati u studijima Hrvatske radiotelevizije na zagrebačkom Prisavlju. Gledatelji HRT-a tako će koncem veljače moći čak tri dana gledati koja će nas pjesma u svibnju predstavljati na natjecanju u Švedskoj. Ove godine će biti dvije polufinalne večeri koje su na rasporedu 22. i 23. veljače te finalna večer koja će se održati u nedjelju 25. veljače.

Prošloga su tjedna u emisiji Drugoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) u emisiji “Svijet diskografije” premijerno predstavljene pjesme natjecateljice ovogodišnje Dore, a 9. siječnja premijerno će biti objavljeni svi spotovi Dore na YouTube kanalu.

image
IVANA GRGIĆ/ CROPIX

Glazbeno je natjecanje inače ime dobilo po hrvatskoj skladateljici Dori Pejačević te je od samog osnutka vezano uz Opatiju, gdje je održana i prva Dora, u to vrijeme u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner, a kasnije je u više navrata održana u Zagrebu. U grad Opatiju i na male ekrane vratila se 2019. godine i održavala se od tada pa sve do 2023. godine na novoj lokaciji, u opatijskoj Sportskoj dvorani “Marino Cvetković”.

Lani su Hrvatsku u Liverpoolu na Euroviziji predstavljali članovi grupe Let 3 s pjesmom "Mama ŠČ", a i sada su se prijavili na Doru te mnogi s velikim nestrpljenjem očekuju njihov novi nastup. Prema dosadašnjim reakcijama, jedan od velikih favorita je i Marko Purišić iz Umaga, poznat pod imenom Baby Lasagna. On je ušao u natjecanje kao prva rezerva i to nakon što je pjevačica Zsa Zsa objavila da ipak odustaje od svog nastupa.

Linker
26. travanj 2024 16:39