‘Vremeplov‘

Povratak rock korijenima: Zorica Kondža udružila snage s prijateljem svog sina u novoj pjesmi

‘Moram priznati da me vibracija pjesme pomladila i da je bio lijep osjećaj. Kako se kaže, jednom rocker, uvijek rocker‘, kazala je naša pjevačka diva.

Ona je pjevačka diva, a on sve poznatiji kantautor. Njegov najbolji prijatelj njezin je najstariji sin, a sada dijele i zajedničku pjesmu. On je IAN, a ona Zorica Kondža. Zaljubljenik u žešći zvuk metala i rocka, IAN u stvaranju nije ograničen žanrovima, nakon fuzije popa, rocka, countryja, bluesa, pa čak i trapa, koje je pokazao u prethodna dva singla "Heroj" i "Nove boje", "Vremeplovom" se vraća izvornijem rokerskom zvuku.

"Kao adolescent sam preslušavao albume poznate grupe Stijene koje mi je majka pokazala i od tada pamtim moćan vokal gospođe Zorice. Danas sam tom inspiracijom napravio stroj kroz kojeg se može putovati kroz vrijeme te omogućio Zorici da pogleda sebe u mladim danima, dok mene isti taj stroj vodi u futuristički svijet pun novih stvari. Uputio sam Zorici telefonski poziv i objasnio šta sam zamislio u pjesmu, njoj se ideja svidjela i brzo smo dogovorili suradnju!", kaže Ivan Anić, poznat kao IAN.

Da bi ovaj prijateljsko - obiteljski poduhvat bio potpun Zorici i Ivanu u studiju se pridružio i njen najstariji sin Toni Banov, koji je odsvirao bubnjeve na pjesmi svog frenda i mame. A upečatljiv video sa stihovima prati zanimljivu priču pjesme.

"Sjećam se kada me Ivan nazvao i rekao onako po svom ‘Eee teta Zore, Ivan je, imam jednu pjesmu koju sam napisao i zamislio kao duet pa bi li vi meni gostovali na toj pjesmi?’ Prvo sam mu rekla ‘Slušaj, nemoj me zvat teta Zore jer ti neću ništa pivat’", našalila se Zorica Kondža, a zatim je objasnila kako joj je bilo na snimanju ove rock pjesme.

image

Zorica Kondža

TOM DUBRAVEC/ CROPIX

"Kad sam ušla u studio ponovo me ta rock atmosfera ponijela, receptori su se upalili, ali nisam bila sigurna hoće li ta energija danas funkcionirati kao nekad. Međutim, s obzirom da se pjesma zove ‘Vremeplov’ trebalo se totalno transformirati u onu malu Zoru prije 40 godina. Ali kad sam stavila slušalice, stala za mikrofon, vidjela sam da me ta rock energija i ritam ponovo nosi. Vidjela sam po licu Ivana i Hrvoja da je to zapravo to. Iako sam sada u pop vodama i na koncertima još uvijek pjevam svoje rock stvari, nisam bila sigurna hoće li taj moderniji rock dobro zvučat, al‘ moram priznati da me vibracija pjesme ‘Vremeplov’ pomladila i da je bio lijep osjećaj. Kako se kaže, jednom rocker, uvijek rocker!", navodi Zorica Kondža o suradnji.

image

Ivan Anić, poznat kao IAN

IGOR KELCEC

Pjesma "Vremeplov" rodila se u studiju Tomislava Mrduljaša gdje je njegova desna ruka, talentirani mladi producent Hrvoje Domazet, uhvatio projekt u svoje ruke. Osim što je bio producent i aranžer, Hrvoje je odsvirao synth i piano na pjesmi. Tihomir Vlahović, za kojeg IAN navodi da surađuju od malih nogu i da ga ne da nikome osim Diktatorima, odsvirao je solo gitaru, dok je na bubnjevima bio Toni Banov, sin upravo Zorice Kondže. Glazbu i tekst "Vremeplova" potpisuje sam IAN, koji je i odsvirao bass i ritam gitaru.

Linker
01. prosinac 2023 10:39