ZA DOBAR PROVOD

Šalabahter za novi tjedan: Preporučujemo knjigu, koncert, seriju i film

Što gledati, čitati, slušati - donosimo prijedloge s kojima ne možete pogriješiti.

SERIJA: "LAŽLJIVI ŽIVOT ODRASLIH"

Tinejdžerica Giovanna, glavna junakinja televizijske serije "Lažljivi život odraslih", snimljene prema istoimenom romanu hvaljene talijanske književnice Elene Ferrante, kći je situiranih srednjoškolskih profesora u Napulju koja ulaskom u pubertet započinje potragu za vlastitim identitetom. Kad jednog dana slučajno čuje roditelje kako govore da sve više nalikuje na svoju tetu Vittoriju, koja se udaljila od obitelji, odluči je pronaći. S Vittorijom, koja živi u zapuštenom dijelu Napulja, psuje i prijeti ljudima nožem, Giovanna upoznaje jedan posve nepoznati svijet koji je istodobno odbija, ali i privlači. Giovannu glumi Giordana Marmego, a tetu Vittoriju Valeria Golino. Serija se može gledati na streaming servisu Netflix.

FILM: "KIT"

Kanadski glumac Brendan Fraser, nekada zvijezda akcijskih komedija, filmom "Kit", koji u naša kina dolazi 19. siječnja, pokazao je da je nadaren i za ozbiljne dramske uloge. U ‘Kitu’ glumi povučenog, pretilog učitelja engleskog koji se pokušava ponovno povezati sa svojom otuđenom 17-godišnjom kćeri. Nju i njezinu majku ostavio je prije mnogo godina zbog veze s muškarcem. Film je režirao Darren Aronofsky, a uz Frasera glume Sadie Sink, Ty Simpkins i Samantha Morton.

KONCERT: LETU ŠTUKE

Sarajevski alter-pop bend Letu Štuke nastupa 19. siječnja u zagrebačkom Vintage Industrial Baru. Predvođen Dinom Šaranom, bend se probio već prvim albumom koji je snimljen 2005., a u međuvremenu je objavio albume "Proteini i ugljikohidrati", "Brojevi računa" i "Topla voda", potvrdio se nizom hitova te stekao kultni status među publikom.

KNJIGA: "KRADLJIVICA RIJEČI"

Debitantski roman nigerijske spisateljice Abi Daré "Kradljivica riječi", koji je postao međunarodni bestseler, potresna je, ali i nadahnjujuća te na trenutke duhovita priča o četrnaestogodišnjoj djevojčici iz Nigerije koja je spremna izdržati sve muke i poniženja kako bi se uspjela obrazovati i zauzeti svoje mjesto pod suncem.

image
PRESS
Linker
19. travanj 2024 22:25