-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
FAVORIT KLADIONIČARA

Švedska predstavnica i dalje je favorit: Može li ‘Tattoo‘ nadmašiti ‘Euphoriu‘?

Šveđanka Loreen ponovno se kvalificirala u finale Eurosonga i time si povećala šanse da postane druga osoba koja ima dvije pobjede na tom glazbenom natjecanju.

Šveđanka Loreen ponovno se kvalificirala u finale Eurosonga i time si povećala šanse da postane druga osoba koja ima dvije pobjede na tom glazbenom natjecanju.

Irski pjevač Johnny Logan jedini je koji iza sebe ima dvije pobjede na Eurosongu, ali možda ne još dugo. Naime, za ovogodišnje, 67. izdanje Eurosonga, prema kladionicama najviše šanse za pobjedu ima švedska pjevačica i tekstopiskinja Loreen. Ona se u prvoj polufinalnoj večeri kvalificirala u finale Eurosonga, a na kladionicama zauzela prvo mjesto - ima čak 29% više od Finske koja je na drugom mjestu.

image

Tirkizni tepih na ceremoniji otvaranja 67. Eurosonga

LIVIO ANDRIJIC CROPIX

Godine 2012. Loreen je pobijedila u Azerbajdžanu zaraznom pjesmom "Euphoria" koja se i danas sluša, a u subotu ćemo vidjeti hoće li joj "Tattoo" donijeti drugu euforiju u finalu Eurosonga u Liverpoolu. "Loreen se vratila i razmišlja izvan kutije, dok je u kutiji", objavili su na društvenim mrežama Eurovizije nakon njezinog nastupa.

Od prve pobjede i objavljivanja revolucionarnog albuma ‘Heal‘, 2012. godine, Loreen je očarala publiku svojim glasom, jedinstvenim umjetničkim izričajem i zadivljujućim tekstovima. Nastavila se umjetnički razvijati, istražujući nove načine izražavanja svoje kreativnosti, od prvog izdanja glazbe na švedskom jeziku do glumačkog debija u filmskoj adaptaciji Vintervikena.

image

Nastup Loreen u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga 2023.

PAUL ELLIS AFP

Prošle godine, pjevačica se vratila naelektriziranom popu, objavivši pjesmu "Neon Lights" koja govori o modernoj Ivani Orleanskoj. Loreen sa svojih 39 godina i dalje želi nastaviti koristiti glazbu kako bi izazvala reakciju svoje publike, ali i poslala važne poruke važnosti uključivanja.

Dojmovi s ovogodišnjeg nastupa su podijeljeni: dok su jedni oduševljeni, drugi ističu da su nastup i pjesma dosta slični 2012. godini. Možda će to još jednom biti dobitna kombinacija.

Linker
28. travanj 2024 08:56