festival bajki

 KARLO PAVLIĆ
U rujnu

Tri dana čarolije: Festival bajki ponovo u slikovitom Ogulinu

Svi oni koji nisu uspjeli posjetiti Ogulinski festival bajki u lipnju, a i oni kojima se svidjelo i žele opet doći, moći će to učiniti od 8. do 10. rujna. Tijekom ta tri dana, ovo čarobno mjesto pod Klekom ponovo će oživjeti kao grad iz bajki.

Svi oni koji nisu uspjeli posjetiti Ogulinski festival bajki u lipnju, a i oni kojima se svidjelo i žele opet doći, moći će to učiniti od 8. do 10. rujna. Tijekom ta tri dana, ovo čarobno mjesto pod Klekom ponovo će oživjeti kao grad iz bajki.

Najmlađi iz cijele Hrvatske i njihovi roditelji ponovo će uživati u čaroliji kakvu mogu stvoriti samo bajke – od 8. do 10. rujna održat će se drugo izdanje 18. Ogulinskog festivala bajki koje će ulice i trgove tog predivnog gradića još jednom preobraziti u najmaštovitiju scenu iz bajke. U lipnju je održano prvo izdanje Festivala, a sada slijedi i drugo koje će ponovno okupiti brojne pripovjedače bajki i prikazati program krcat zanimljivim radionicama, predstavama i animacijama. Odličan povod za neuobičajen i maštovit izlet na kojem će djeca uživati i možda neće znati što bi prije, jer će se programi odvijati na sedam festivalskih scena diljem grada koje nose bajkovita imena - Neva Nevičica, Potjeh, Regoč, Stribor, Đulin vrt, Jagor i Kosjenka.

image

Cijeli Ogulin postat će pozornica za bajke

KARLO PAVLIĆ

Bit će tu i koncert za djecu „Kišni razdraganci” Mrleta iz Leta 3 i Ivanke Mazurkijević, kao i niz predstava - „Začarana ljepotica” Ukrajinske zajednice Grada Zagreba, „Želim biti, hoću biti” koju će izvesti Teatar CIRKUS Punkt iz Zagreba, „Čarobna kapa” zagrebačkog Teatara Barakuda 2012, plesna predstava „Kako si?” zagrebačke Plesne škole Alegria, lutkarski mjuzikl „Šumska priča” koji će izvesti splitska Produkcija Z, a tu su i nastupi dvojca Šareni svijet.

image

Kraljevi na pozornici i u publici

KARLO PAVLIĆ

Neće nedostajati kreativnih radionica od kojih je nezaobilazno oslikavanje lica motivima likova iz bajki, atraktivna radionica Drveno-staklena priča, radionica izrade zmajeva, Mala škola novinarstva, Reciklažna gradionica, Reciklažna i Sportska bajka, radionica filcanja vune, kao i izrada vilinskih vjenčića, uz mnoge druge.

image

Djeca uživaju u izvedbama

KARLO PAVLIĆ

Ono što mališani jako vole ujedno je i ono po čemu je ovaj festival uistinu poseban, a to je pripovijedanje bajki. Djeca će slušati „La legende du Merlin” profesionalnog pripovjedača iz Francuske Nicolasa Mezzalira, „Bajkopripovjedalicu” Ane Bilić iz Šibenika, „Čarobne riječi vile Kosjenke” koje će ispričati Udruga žena Ogulin, najljepše narodne bajke Sabine Gvozdić, „Putovanje iza zrcala“ Andreje Krenek iz Velike Gorice i druge.

image

Tko ne bi oslikao lice?

KARLO PAVLIĆ

To nije sve, jer posjetitelji će se moći i fotografirati na zabavnim photo pointovima, pogledati izložbu ptica ili položiti vozački za let na metli, što malo koji posjetitelj ne učini. U bajkoviti Ogulin može se iz Zagreba doći i vlakom, posebnim festivalskim putovanjem vlakićem Bubijem. Ulaz na Festival slobodan je za sve. Više o programu na stranicama Ogulinskog festivala bajki, Turističke zajednice grada Ogulina te na službenoj Facebook i Instagram stranici.

Linker
27. travanj 2024 09:38