Modni manifest

U London stiže velika izložba posvećena radu Coco Chanel

Šest desetljeća duga karijera predstavljena je na ovoj izložbi, najvećoj do sad koja je posvećena francuskoj kući Chanel.

Ako se nađete u Londonu, ne propustite posjetiti izložbu koja je namijenjena svakom ljubitelju mode i umjetnosti. Pod imenom "Gabrielle Chanel, Fashion Manifesto", 16. rujna se u londonskom Victoria and Albert muzeju otvara izložba posvećena radu francuske ikone mode Coco Chanel.

Posjetitelji će imati priliku vidjeti više od 200 izloženih odjevnih predmeta, modnih dodataka, nakita i parfema, prvi puta na jednom mjestu i to u Velikoj Britaniji. Izložba istražuje rad i evoluciju dizajna Coco Chanel kojim je oblikovala žensku modu dvadesetog stoljeća, od otvaranja njezinog prvog butika robe u Parizu 1910. godine pa sve do prikazivanja njezine kolekcije 1971. godine

image
PROMO

Rad dizajnerice podijeljen je u deset sekcija koje tematiziraju i istražuju inovativni pristup krojenju, teksturi i materijalu. Izložene su i kreacij iz kolekcija V&A, uz arhivske komade koje je inače nemoguće vidjeti, poput odjeće koju su nosile zvijezde ppoput Lauren Bacall i Marlene Dietrich. Izložba je predstavljena u suradnji s Palais Galliera, Muzejom mode grada Pariza, uz podršku Chanela, a posjetiti je možete sve do 25. veljače 2024. godine.

image
PROMO
image
PROMO
image
PROMO
image
PROMO
image
PROMO
image
PROMO
Linker
21. rujan 2023 17:02