UP UNIQUE PLACE FACEBOOK
Shop & Wine

Udružene snage domaćih kreativki: Zagreb dobiva jedinstveno druženje uz modu i vino

Novi modni kolektiv od šest dizajnerica pokreće neformalni showroom koji je zamišljen kao druženje i predstavljanje spore mode zainteresiranim građanima, simbolično kreću na Black Friday.

Novi modni kolektiv od šest dizajnerica pokreće neformalni showroom koji je zamišljen kao druženje i predstavljanje spore mode zainteresiranim građanima, simbolično kreću na Black Friday.

Šest domaćih dizajnerica htjelo je u predblagdansko doba sugrađane podsjetiti na domaći dizajn, kvalitetne proizvode i sporu modu i to sve kroz pomno osmišljen događaj kojim se na karakterističan, ‘spori‘ način, žele suprotstaviti konzumentskom ludilu Black Fridaya. Tako je Zagreb dobio svoj prvi Shop & Wine event. Modni kolektiv koji okuplja šest domaćih dizajnerica svoj unikatni događaj opisuje kao ležerno druženje uz predstavljanje rada i umjetnica zainteresiranoj publici.

image

Shop & Wine

PRESS

Prvi taj događaj zakazan je za Black Friday 25. studenog u centru Zagreba, kada će umjetnice u ležernom večernjem after work druženju, uz čašu dobrog vina, posjetiteljima predstavljati odjeću iz svojih kolekcija. Ovaj kolektiv okuplja dizajnerice: Sunčan dan, Buntstich, Crna očica, Selena Gazda, Salicula i Darkona.

"Zajednica kreativaca se prije nekoliko mjeseci počela okupljati kroz novoosnovanu udrugu ArtiZanat, a dobar dio zajednice čine i dizajneri odjeće raznih vrsta. Jedna od njih, Marta koja stoji iza brenda Crna Očica, došla je na ideju ovakvog neformalnog showrooma. Povezala je nekoliko nas koje smo kliknule, i nastao je Shop & Wine! Nadamo se velikom odazivu i interesu", kazala nam je Ivona Šorša koja stoji iza brenda Darkona.

Svaki od šest brendova će predstaviti neke svoje komade u prostoru Unique Place na adresi Preradovićeva 40 u Zagrebu. Tamo će svi zainteresirani moći pogledati odjevne komade, isprobati ih, kupiti nešto ili se dogovoriti za narudžbu po mjeri i želji. Ideja je osigurati i opuštenu atmosferu uz čašu vina ili finog likera.

"Želimo pružiti priliku svima zainteresiranima da uživo vide naše komade, ali također želimo razbiti mit da je održiva i spora moda nešto ekskluzivno i teško dostupno. Samo zato što ne proizvodimo stotinu komada od svakog dizajna i nismo u shopping centrima, ne znači da su naši brendovi nedostižni! Dostupni smo online, a putem ovog showrooma smo dostupne i za sva pitanja, nedoumice, dogovore i naravno, ugodno druženje sa svima koji žele znati više o održivoj modi i lokalnoj sceni", dodala je Ivona Šorša.

Prostor u kojem se sve organizira opisan je kao mjesto za sve ljubitelje održive mode. Prvi takav u Hrvatskoj, kreativni je prostor za bazare, sajmove, radionice, panele za poticanje recikliranja odjeće i podizanje svijesti o štetnosti modne industrije.

"Ako se pitate u čemu je poveznica između vina i mode, mi to vidimo ovako: vrhunsko vino kao simbol uspjeha nakon dugotrajnog i predanog planiranja, promišljanja, kreativnosti te fizičkog rada - savršena je pratnja u razgledanju delikatnih, ručno izrađenih, pomno osmišljenih, održivih odjevnih predmeta lokalnih modnih brendova. Proizvodi su to na koje smo ponosne i jedva čekamo da ih približimo što većem broju ljudi", objašnjavaju organizatorice. Ovo neće biti samo jednokratno događanje, jer je modni kolektiv najavio i drugi datum i to 9. prosinca, a kažu ponavljat će ga redovno.

Linker
27. travanj 2024 00:14