INSIDE CREATIVE HOUSE GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
U TRI SLIJEDA

Vinska šetnja po muzejima: Zanimljiv koncept uživanja u umjetnosti i hrani u Osijeku

Osijek donosi novu manifestaciju u muzeje. Naime, posjetitelji će moći uživati u jedinstvenim gastronomskim specijalitetima i vinima.

Osijek donosi novu manifestaciju u muzeje. Naime, posjetitelji će moći uživati u jedinstvenim gastronomskim specijalitetima i vinima.

U Osijeku možete doživjeti novo iskustvo posjete muzejima 25. studenog. Tri muzejske institucije organiziraju jedinstvenu manifestaciju za sve ljubitelje umjetnosti, hrane i vina. Naime, riječ je o Vinskoj šetnji muzejima na kojem su snage udružila tri osječka muzeja: Muzej likovnih umjetnosti, Arheološki muzej Osijek i Muzej Slavonije.

image
PEXELS

Osim obilazaka izložbi i kreativnih radionica koje pripremaju, posjetitelji će uživati u izvrsnoj hrani koja će se sljubljivati s vinom odabranih vinara s osječkom adresom, a sudjelovanjem u kreativnim radionicama probudit ćete umjetnika u sebi.

image
PEXELS

Ugodno jesensko poslijepodne započinje obilaskom izložbe Andrija Medulić Schiavone u Muzeju likovnih umjetnosti, predjelom i biranim vinima. Nakon zagrijavanja organiziranim autobusnim prijevozom odlazi se do Arheološkog muzeja Osijek, gdje se uz glavno jelo i degustacije vina nastavlja uživancija u kreativnim radionicama i izložbi "Retrospektiva umjetničkog obrazovanja - 25 godina Škole primijenjene umjetnosti i dizajna", a sve završava desertom u Muzeju Slavonije, biranim vinima i izložbenom poslasticm "Molovanje i farbanje".

Linker
29. travanj 2024 08:13