Koncert

Zvjezdan Ružić promovira novi album na kojem gostuju Josipa Lisac i Luko Paljetak

Na koncertu u Tvornici Kulture osebujni jazz glazbenik večeras će premijerno izvesti 12 novih skladbi koje su nastale u posljednje tri godine kao propitivanje vlastite intime, među kojima su i pjesme ostvarene u suradnji s našim istaknutim umjetnicima.

Svestrani glazbenik Zvjezdan Ružić večeras 12. listopada u zagrebačkoj Tvornici kulture promovira svoj novi album Inspiration na kojem su mu gosti Josipa Lisac, akademik Luko Paljetak i Harlem Gospel Choir iz New Yorka.

Osebujni zvuk njegovog Pianotrona, kombinacije koncertnog klavira i mellotrona, električno-mehaničkog glazbala s klavijaturama koje svira simultano, kreirao je glazbu koja ga po njegovim riječim definira, povezuje mudrost i dječju razigranost koja čuči u svakome od nas, ali šalje i poruku neprekidnog istraživanja.

Ovaj mladi Riječanin s diplomom iz jazz klavira na Kärntner Landeskonservatoriumu u Austriji, za svoju glazbu dobio je brojne nagrade i priznanja pa čak i pet Porina, svirao je diljem svijeta i surađivao s brojnim svjetskim umjetnicima.

image

Zvjezdan Ružić promovira novi album Inspiration

FILIP GRZINCIC

Posljednjih 900 dana svog života zapisao je u 12 novih skladbi, u kojima je odlučio zaroniti u dubinu svoje duše, s ciljem boljeg upoznavanja sebe. Album Inspiration samo je nastavak njegovog Pianotron putovanja, kojim će bez sumnje, osvojiti i publiku izvan granica Hrvatske kao i s prethodna tri albuma.

Ono što Zvjezdan kreira, sve je, samo ne ono što smo navikli. Ovaj nas mladi umjetnik neprestano iznenađuje novim idejama koje uspješno provodi u djela. Nikada se ne ustručava zakoračiti na stepenicu više i dozvoliti si ga njegova glazba nosi dalje.

Stoga posjetitelje večeras očekuje prava glazbena poslasticu koju se ne smije propustiti.

Linker
24. travanj 2024 22:56