PEXELS
mali trikovi

Ako nemate sušilicu rublja pripazite: u jednoj prostoriji nikako ne biste trebali sušiti rublje

Evo što poduzeti: u prostoriji namijenjenu sušenju mokre odjeće rasporediti žitaricu koja spašava mobitele kad padnu u vodu, rižu.

Evo što poduzeti: u prostoriji namijenjenu sušenju mokre odjeće rasporediti žitaricu koja spašava mobitele kad padnu u vodu, rižu.

Sve hladniji, kišni dani i sušenje rublja nisu sretna kombinacija, nemate li sušilicu. Koliko god ga vješto rasprostrli na radijatore ili stalak za sušenje, čini vam se kako prolazi cijela vječnost do trenutka kad je suho i spremno za slaganje i glačanje. Prije nego li vam otkrijemo trik kojom ćete proces ubrzati proces, imajte na umu da u stanu postoje prostorije gdje se nikad ne suši rublje. Zaboravite na spavaću sobu i dnevni boravak.

image

Ponekad sušenje rublja u stanju traje beskonačno

GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Tamo provodite najviše vremena, stanovi imaju sve bolju izolaciju, protok zraka sveden je na minimum, a mokro rublje otpušta vlagu. Primjerice, zbog mokrog rublja moglo bi se dogoditi da ne možete zaspati, a mogli bi stradati i vaši bronhiji ili pluća. Djeca su posebno ugrožena.

image

Vlaga koja se nakuplja može biti štetna za zdravlje

GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Gdje sušiti rublje?

Hodnici, stubišta i spremišta najbolji su izbor za sušenje rublja. Bilo bi dobro postaviti ondje odvlaživač zraka, ali ako ga nemate, poslužit će i riža ili krupna morska sol. Da, dobro ste pročitali: na širok tanjur rasporedite rižu ili krupnu morsku sol. Ono što spašava mobitele kad padnu u vodu (riža) trebalo bi, uz često provjetravanje, ubrzati proces sušenja. Ne uspije li, izbjegavajte uključivati perilicu kad nas očekuje više kišnih dana.

Linker
26. travanj 2024 11:34