Upoznajte Pikulicu

Baby gym: Bračni par kreativaca osmislio edukativnu igračku za najmlađe

Ova igračka koju potpisuju Matea i Ivan Bučanac kod djece dojenačke dobi razvija kognitivne i motoričke sposobnosti, a izrađuju je sami od slavonske smreke.

Kada je Ivan Bučanac završio trgovačku školu, a njegova supruga Matea magistrirala rani i predškolski odgoj te diplomirala na temu "Stavovi roditelja o utjecaju baby gyma na razvoj bazične motorike", nisu ni slutili da će samo koju godinu kasnije, osim u braku, jednako skladni biti u biznisu, i to upravo zahvaljujući baby gymu. Nećaci koje su dobili 2018. godine samo su bili poticaj za razvoj vlastitog brenda Pikulica o kojem su dugo razmišljali, a koji je osnovan kada su zajedničkim snagama stvorili drveni baby gym, edukativnu igračku koja kod djece dojenačke dobi razvija kognitivne i motoričke sposobnosti, osjećaj dodira i sluha poboljšava djetetovu koordinaciju ruku i očiju, razvija osjećaj dodira i sluha, potiče razvijanje mišića te ono najzabavnije - igru već od najranije dobi.

image

Baby gym

BILJANA BLIVAJS CROPIX

"Zahvaljujući našim nećacima Donatu i Ariji rodila se ideja o brendu Pikulica. Veselimo se jednoga dana ispričati im kako su baš oni pokrenuli jednu lijepu, za nas najposebniju priču o kojoj smo dugo maštali. Kako smo oboje veliki ljubitelji drveta kao prirodnog materijala i mogućnosti koje ono pruža te uvjereni kako su današnja djeca u prevelikoj mjeri izložena plastici, blještavilu i nestimulirajućim zvukovima, drvo je bila jedina opcija za izradu naših igračaka. Iako drvene igračke ne svijetle šarenim svjetlima i ne ispuštaju zvukove, mogu biti itekako poticajne. Osim toga, zbog svoje kvalitete i izdržljivosti mogu se prenositi iz generacije u generaciju, a kada dođe vrijeme za to, lako se recikliraju", objašnjava Matea.

Riječ je o ručnom radu pa je kao unikatan poklon vrlo primamljiv roditeljima, a upravo zbog toga što sve rade sami svojim rukama, cijeli proces traje i po tri dana.

image

Igračke kreativnog bračnog para Bučanac

BILJANA BLIVAJS, CROPIX

"Sve kreće od komunikacije i dogovora s kupcima koji biraju motiv (žaba, dupin, auto, deva...) i paletu boja u kojoj imaju neograničen izbor. Nakon toga slijedi osmišljavanje i dizajniranje nizova te priprema za bojanje. Obojene motive i perlice ostavljamo minimalno jedan dan na sušenju. I na kraju slijedi sastavljanje nizova. Za to vrijeme Ivan u radionici priprema konstrukciju - pronalazi odgovarajuće letve, mjeri, označava i buši gdje je potrebno te naposljetku ručno šmirgla i obrađuje svaki dio konstrukcije koju finaliziramo označavanjem i bojanjem vrhova te stavljanjem bočne špage. Drvena konstrukcija je od početka do kraja ručno rađena i obrađena. Motive i perlice nabavljamo gotove, a potom ih ručno bojamo i oslikavamo certificiranim i provjerenim bojama na bazi vode. Na trajanje izrade utječu brojni faktori jer često stvari ne idu onako kako smo zamislili, s obzirom na to da prilikom izrade zna dolaziti do prirodnog pucanja drveta, krivog bušenja. No, rokove klijentima uvijek ispoštujemo", govori Matea.

image

Za baby gym potrebno je i do tri dana rada

BILJANA BLIVAJS CROPIX

Iako im nabavka materijala iz Hrvatske i dalje stoji kao najskuplja opcija, ovi kreativni zaljubljenici u drvo i dalje žele ostati vjerni sebi pa letve smreke nabavljaju iz Baranje, srca Slavonije, a pamučni konop u Zagrebu. Zbog poskupljenja materijala nova cijena baby gyma bit će 550 kn, dok će baby gym za blizance biti 630 kn, a mogu se naručiti putem službenog profila njihovog brenda na Instagramu i Facebooku.

image

Sve bojaju posebnim certificiranim bojama za djecu

BILJANA BLIVAJS CROPIX
Linker
12. travanj 2024 22:31