PRESS
NOVA ZVIJEZDA

Bolje rješenje od skutera i romobila: Ovo je idealno vozilo za generaciju Z

Opel je lansirao ekološko mini vozilo Rocks Electric - zbog veličine je idealno za kretanje po gradskim ulicama, a kako ne pripada kategoriji automobila, njime mogu upravljati i 15-godišnjaci.

Opel je lansirao ekološko mini vozilo Rocks Electric - zbog veličine je idealno za kretanje po gradskim ulicama, a kako ne pripada kategoriji automobila, njime mogu upravljati i 15-godišnjaci.

Na gradskim ulicama ponovno su zavladale gužve, a krenule su i muke s pronalaskom parkirališnog mjesta. Stres, kao i buku te emisiju štetnih plinova smanjit će nova zvijezda na tržištu vozila - Opel Rocks Electric. To je, naime, prvi Opelov SUM (Sustainable Urban Mobility), koji ima karakteristike osobnog automobila, ali spada u kategoriju lakih četverocikala.

Upravo se zato može voziti već s petnaest godina i time ekološki osviještenoj mladoj generaciji olakšati put u školu. To više što je praktičan, jednostavan za upravljanje te potpuno štiti od vjetra, kiše i snijega. I baš zato što pruža "krov nad glavom" (stakleni panoramski), a time i veću zaštitu tijekom cijele godine, bolje je rješenje od skutera i e-romobila.

image

Rocks Electric je prvi Opelov SUM (Sustainable Urban Mobility), koji ima karakteristike osobnog automobila, ali spada u kategoriju lakih četverocikala

PRESS

Dugačak je 241, širok 139 i visok 152 centimetra pa u njega stane dvoje ljudi - čak i ako su viši od 190 centimetara. Pritom se suvozačeva vrata otvaraju prema naprijed, a vozačeva unatrag. Rocks Electric pokreće elektromotor snage 6 kW/8 KS, koji razvija brzinu od 45 km/h, a napaja se iz baterije od 5,5 kWh. Za kompletno punjenje tog 100 posto električnog gradskog ljubimca potrebna su četiri sata i tada mu je doseg 75 kilometara.

Ploča s instrumentima nije komplicirana: zaslon prikazuje brzinu, način vožnje (D - naprijed, N - prazan hod, R - unatrag), razinu napunjenosti baterije, preostali doseg i broj prijeđenih kilometara. Vozilo je dostupno s tri razine opreme - Opel Rocks Electric, Opel Rocks Electric Klub i Opel Rocks Electric TeKno - a cijena osnovnog modela je 9990 eura. Naručuje se putem interneta, a uz putničku postoji i dostavna verzija Kargo, gdje je umjesto suvozačkog mjesta spremnik za prtljagu.

Linker
27. travanj 2024 11:39