Modeli oznake GSe svojevrsna su najava Opelova cilja prelaska na električni pogon

 PRESS
Najbolji u klasi

Dobro došli u budućnost: Opel predstavio najmoćnije verzije nove Astre

Prognoza za 2023. je - hibridna: na tržište stižu dva šminkerska modela GSe Opel Astre s električno-benzinskim pogonskim sklopom, iznimne stabilnosti prilikom skretanja, kočenja, ali i vožnje u punoj brzini

Prognoza za 2023. je - hibridna: na tržište stižu dva šminkerska modela GSe Opel Astre s električno-benzinskim pogonskim sklopom, iznimne stabilnosti prilikom skretanja, kočenja, ali i vožnje u punoj brzini

Opel je napokon predstavio dugo najavljivane najmoćnije verzije nove generacije svog popularnog modela Astra, prepoznatljive po oznaci GSe (Grand Sport electric). Riječ je o plug-in hibridnim automobilima Opel Astra GSe (s petorim vratima) i Astra Sports Tourer GSe (karavan), koje proizvođač opisuje kao novi podbrend u skladu s njihovom strategijom da do 2028. potpuno prijeđu na električni pogon.

Nove Opelove uzdanice pokreće benzinsko-električni pogonski sklop izlazne snage od 225 kW/225 KS, koji umjereno troši gorivo (1,1 l/100 km), a umjerene su mu i emisije CO2 (22-25 g/km). Kombinirana snaga 1,6-litarskog benzinskog motora i električnog motora prenosi se na prednje kotače preko standardne automatske mjenjačke kutije s osam brzina. Specijalna šasija namjenski spuštena za 10 milimetara, sportski kalibriran sustav upravljanja, posebno prilagođeni prednji i stražnji ovjes, kočnice te još neke konstrukcijske prilagodbe omogućuju dinamičnu, agilnu, preciznu i udobnu vožnju.

image

Prvi primjerci Opelovih noviteta u europskim se autosalonima očekuju početkom iduće godine

PRESS

Tvrtka iz Rüsselsheima još nije otkrila sve performanse GSe modela, no tvrdi da će im ubrzanje i maksimalna brzina biti u rangu najboljih u klasi. Također tvrde da kompaktna Astra GSe u usporedbi s rivalima pokazuje superiornu stabilnost prilikom skretanja, kočenja i vožnje u punoj brzini. Sportske ambicije GSe modela naglašene su originalnim 18-inčnim aluminijskim naplatcima, izraženijim prednjim branikom te ergonomičnim sportskim prednjim sjedalima s Alcantara presvlakama.

Prvi primjerci Opelovih noviteta Astra GSe i Astra Sports Tourer GSe u europskim se autosalonima očekuju početkom iduće godine, kada će se znati i cijena.

Linker
27. travanj 2024 22:02