Šiza kriza

Doživjeti stotu: Emisija pokrenuta u vrijeme pandemije obilježava veliki jubilej

Šiza kriza, javnozdravstveni medijski projekt usmjeren na mentalno zdravlje i dobrobit zajednice, započela je s tjednim emitiranjem u vrijeme epidemije koronavirusa 21. listopada 2020.

Veliki jubilej omiljene radijske emisije! U srijedu 15. veljače u 17 sati, na valovima slavonskobrodskog radija u zajednici 92FM, stoto izdanje emisije Šiza kriza bavi se starenjem i dugovječnošću, temama koje, prije ili kasnije, postanu važne za sve ljude. Ovo jubilarno izdanje Šize krize pod motom Doživjeti stotu donosi slušateljima korisna saznanja iz područja psihologije starenja koje nam mogu pomoću u razumijevanju i suočavanju s tim prirodnim procesom. Slušatelji će u ovoj emisiji upoznati vrijedne spoznaje o fenomenu starenja, od tzv. krize srednjih godina, navika dugovječnih života do tajni zajednica u kojima žive stogodišnjaci.

image

Emisija Šiza kriza pokrenuta je tijekom pandemije

DEMAR

Urednice Šize krize, slavonskobrodske psihologinje Davorka Čavar-Lovrić, Vesna Jerković, Jelena Rukavina i Jelena Tadić, podijelile su svoj zajednički osvrt na jubilarnu emisiju. "Doživjeti stotu za nas je odličan osjećaj, barem kada je riječ o Šizi krizi. Ta je brojka nadahnula i temu emisije koja se bavi starenjem, ali zapravo progovara o fundamentalnim aspektima čovjekove dobrobiti, pa ju preporučujemo svima", kazale su urednice.

Šiza kriza, javnozdravstveni medijski projekt usmjeren na mentalno zdravlje i dobrobit zajednice, započela je s tjednim emitiranjem u vrijeme epidemije koronavirusa 21. listopada 2020. Cilj Šize krize bio je smanjiti negativne posljedice razdvojenosti i izoliranosti stanovnika Brodsko-posavske županije, a istovremeno jačati otpornost i kapacitete te iste zajednice u oslanjanju na vlastite resurse i sposobnosti u prevladavanju teškoća. Emisiju tako uređuju lokalne stručnjakinje iz područja javnog zdravstva, emitira se na neprofitnom lokalnom radiju u zajednici 92FM, a financijsku podršku pružaju lokalne vlasti, Brodsko-posavska županija i Grad Slavonski Brod.

image

100. emisija

PRESS

Urednice i voditeljice Šize krize su psihologinje Davorka Čavar-Lovrić i Dijana Rac (Opća bolnica "Dr. Josip Benčević"), Vesna Jerković (Ustanova za rehabilitaciju i odgoj djece "Zlatni cekin"), Jelena Rukavina (Gimnazija "Matija Mesić"), Jelena Tadić (Hrvatski zavod za zapošljavanje) i Ivana Smolčić Jerković, a voditelji s radija 92FM su Tomislav Goll i Hrvoje Alilović.

E-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Facebook profil Šize krize namijenjeni su slušateljima za pitanja, prijedloge tema i praćenje najava novih emisija. Propuštene emisije mogu se poslušati na YouTube kanalu Šize krize.

Linker
24. travanj 2024 18:13