PRESS
Utrka s vremenom

Ekološka regata: Kozmetički brend i udruga za zaštitu prirode u misiji čišćenja Jadranskog mora

Cleaning Sailing Race 2023. okuplja zaljubljenike u more i sve ljude koji žele dati svoj doprinos očuvanju morskih ekosustava. Očuvanju našeg mora jednostavno mogu pomoći svi građani.

Cleaning Sailing Race 2023. okuplja zaljubljenike u more i sve ljude koji žele dati svoj doprinos očuvanju morskih ekosustava. Očuvanju našeg mora jednostavno mogu pomoći svi građani.

Zagađenje svih vrsta voda globalni je problem. Ono ne poznaje granice i ima štetan utjecaj na morske ekosustave diljem svijeta. Osim što ugrožava bogatstvo morskog života i ekološku ravnotežu, zagađenje mora također ima ozbiljne posljedice po ljudsko zdravlje, gospodarstvo i održivost prirodnih resursa. Dok očuvanje i zaštita Jadranskog mora izgledaju kao utrka s vremenom, kozmetički brend Biotherm i Sunce, udruga posvećena zaštiti okoliša i prirode ne sjede prekriženih ruku, nego organiziraju jedinstven događaj - Cleaning Sailing Race 2023. Ta je edukativno-ekološka regata nastavak njihove suradnje kojom spajaju ljubav prema moru i odgovornost prema okolišu.

image

Cilj je potaknuti pozitivne promjene za okoliš

PRESS

U ovom hvalevrijednom događanju čiji je cilj očuvanje Jadranskog mora mogu sudjelovati i svi građani, jer će za svaki kupljeni Biothermov proizvod u Müllerovim parfumerijama, sve do 1. listopada ove godine, Biotherm donirati Suncu po 1 euro. Donaciju je moguće ostvariti u svim Müllerovim poslovnicama diljem Hrvatske. Kampanja će završiti edukativno-ekološkom regatom Cleaning Sailing Race 2023. koja okuplja zaljubljenike u more i ljude koji žele dati svoj doprinos očuvanju morskih ekosustava, potiče suradnju između nevladinih organizacija, privatnog i javnog sektora te brojnih pojedinaca u stvaranju pozitivnih promjena za okoliš. Osim što promovira važnost očuvanja mora, regata ima i edukativnu komponentu, jer svi se sudionici informiraju o brojnim prijetnjama kojima je izložen morski ekosustav te negativnom utjecaju zagađenja na njih. Tijekom regate educiraju se i o pravilnom postupanju s otpadom te o doprinosima koje kao pojedinci mogu dati za očuvanje našeg mora za buduće generacije.

image
PRESS
image

Zagađenje mora globalni je problem

PRESS

Biotherm je ove godine još podigao ljestvicu, pa je u odabranim Müllerovim parfumerijama postavio jedinice za reciklažu kozmetičkih proizvoda. Donesite praznu ambalažu bilo kojeg brenda ili kozmetičkog proizvoda i reciklirajte je u Biothermovim jedinicama na lokacijama: City Centre One (Split), Arena i City Centre One Jankomir (Zagreb), EKZ ZTC (Rijeka) te Supernova i CCO East (Zadar). Svaka reciklirana ambalaža donosi popust od deset posto pri kupnji Biothermovih proizvoda. Uz kupnju Biothermovih proizvoda dobiva se žig na kartici vjernosti, a tko sakupi deset žigova ima priliku dobiti dezodorans na dar. Skupljanje žigova i desetpostotni popust vrijede samo u Müllerovim parfumerijama koje imaju jedinicu za recikliranje ambalaža kozmetičkih proizvoda. Na društvenim mrežama redovno će se objavljivati informacije o regati i sudjelovanju na njoj. Članovi Sunca dobit će jedinstvenu priliku da joj se pridruže i sudjeluju u akcijama čišćenja Jadranskog mora, a OVDJE možete saznati kako postati njihov član.

Linker
27. travanj 2024 11:09