Gucci Where my heart beats

 GUCCI
CarbonSmart

Gdje moje srce kuca: Prvi parfem na svijetu s ovim posebnim sastojkom

Upotrebom novog izvora za proizvodnju etanola, kozmetička tvrtka Coty namjerava smanjiti utjecaj industrije ljepote na okoliš.

Upotrebom novog izvora za proizvodnju etanola, kozmetička tvrtka Coty namjerava smanjiti utjecaj industrije ljepote na okoliš.

Od sada možete mirisati ekološki i pametno: Gucci je lansirao parfem Where My Heart Beats, najnoviji u njihovoj kolekciji The Alchemist’s Garden i prvi na svijetu koji sadrži isključivo etanol dobiven recikliranjem, a ne etanol poljoprivrednog podrijetla kakav se tradicionalno koristi u parfumeriji. Štoviše, novi oblik alkohola proizveden je iz ugljika koji nastaje tijekom industrijske proizvodnje: ugljik se "hvata" prije otpuštanja u atmosferu, nakon toga se pročišćava te fermentacijom pretvara u etanol visoke kvalitete za upotrebu u finim mirisima. Tako proizveden alkohol dobio je naziv CarbonSmart etanol.

Where My Heart Beats cvjetni je i svjež miris za žene i muškarce. Gornju notu čini list ljubičice iz Egipta, srednja nota je božur, a bazna bijeli mošus. Bočica priziva neka davna vremena, u skladu s nazivom kolekcije, no metoda proizvodnje je najmodernija. "Pametni" miris plod je suradnje Cotyja, američko-francuske multinacionalne kozmetičke tvrtke pod čijom kapom je i Gucci, i biotehnološke kompanije LanzaTech, piše Premium Beauty News. Ranije je već Coty uveo CarbonSmart etanol u svoj portfelj parfema (koji, uz Gucci, uključuje i brendove kao što su Calvin Klein, Burberry, Boss, Chloé, Marc Jacobs Perfume itd.), ali pomiješan s tradicionalno proizvedenim alkoholom. Za lansiranje parfemske vode Where My Heart Beats otišli su korak dalje i to važan korak, budući da je etanol ključni sastojak finih mirisnih proizvoda koji omogućuje njihovu trajnost te učinkovito raspršivanje i postojanost.

image

Kolekcija parfema The Alchemist‘s Garden; najnoviji miris u liniji stoji oko 270 eura

GUCCI

Za proizvodnju etanola iz prirodnih sirovina, što uključuje šećernu trsku i šećernu repu, potrebna su poljoprivredna zemljišta te goleme količine vode i gnojiva. Upotrebom novog izvora alkohola Coty namjerava smanjiti utjecaj industrije ljepote na okoliš, jer će se smanjiti potreba za zemljištima, vodom i gnojivima. Procjena neovisne konzultantske tvrtke Quantis već je pokazala značajno smanjen ukupni utjecaj na okoliš, a hvatanje ugljika i njegovo korištenje u kemijskoj industriji općenito moglo bi dovesti do značajnog smanjenja emisija stakleničkih plinova, kaže se u nedavnoj studiji Inicijative za obnovljivi ugljik (RCI), CO2 Value Europe (CVE) i nova-Instituta.

Linker
26. travanj 2024 23:18