UNSPLASH
LAKO I EFIKASNO

I vi biste mogli: Evo zašto ljudi stavljaju čarape na kontrolne ploče auta

Uz ova dva jednostavna i učinkovita trika s društvenih mreža uštedjet ćete vrijeme i učiniti vožnju automobilom u zimskim danima ugodnijom.

Uz ova dva jednostavna i učinkovita trika s društvenih mreža uštedjet ćete vrijeme i učiniti vožnju automobilom u zimskim danima ugodnijom.

Stigle su niske temperature, što za mnoge vozače označava početak borbe sa zamagljenim vjetrobranskim staklima na automobilu. Ako u jutarnjoj žurbi prije posla nemate vremena pričekati da se stakla odmagle i ne želite riskirati nesigurnu vožnju, ovi jednostavni trikovi mogli bi vam uvelike olakšati život.

YouTuber Dave Hax, čija su specijalnost korisni svakodnevni savjeti, u jednom je od svojih videa otkrio kako unutrašnjost prozora automobila održava lijepom i čistom. Za ovaj domišljati trik ključne su dvije pomalo neočekivane stvari - čarapa i pijesak za mačke, naravno, neiskorišteni.

Ovaj trik funkcionira na principu zadržavanja vlage, a Dave garantira kako se na ovaj način stakla na vašem vozilo više nikada neće zamagliti.

Za početak, trebat će vam čista stara čarapa, bez rupa i oštećenja kako se sadržaj ne bi prosuo. Čarapu napunite pijeskom za mačke što slabijeg mirisa, kako vaš automobil ne bi zaudarao po pijesku.

Samoljepljivom trakom zatvorite otvoreni kraj, ostavljajući dio čarape praznim kako bi je mogli što vršče svezati. Napunjenu čarapu položite na upravljačku ploču vašeg automobila, a ako ima potrebe možete izraditi i još jednu te je staviti kod stražnjeg prozora.

@carsdotcom Foggy windows? ? No problem--try this hack! #tiktokchallenge #carhacks #carsdotcom #hack ♬ original sound - Cars.com

Drugi zanimljivi trik proširio se TikTokom i oduševio korisnike svojom jednostavnošću i efikasnošću, a podijelila ga je jedna automobilska tvrtka.

Prvi korak je uključiti grijač na maksimalnu temperaturu i tako osigurati da toplina ide prema vašim prozorima. Zatim je potrebno uključiti klima uređaj kako bi se isušio zrak u vozilu, te isključiti cirkulaciju zraka (riječ je o gumbu koji često na sebi ima ikonu automobila sa strelicom prema unatrag).

Na kraju je potrebno sasvim malo otvoriti prozor i vjetrobranska bi stakla trebala biti čista.

Linker
26. travanj 2024 16:44