DUSKO VLAOVIĆ
NAGRADNI NATJEČAJ

Idealan dar za novu godinu: Ne propustite personalizirani program prehrane Ivane Barišić

Prijavite se na nagradni natječaj glorije.hr i nutricionistice Ivane Barišić, koja će za dvije sretne dobitnice osmisliti personalizirane programe prehrane - uz kontrolne preglede, savjetovanje i prilagodbu plana. Pratite nas na našem Instagram profilu jer 19. prosinca nagrađujemo!

Prijavite se na nagradni natječaj glorije.hr i nutricionistice Ivane Barišić, koja će za dvije sretne dobitnice osmisliti personalizirane programe prehrane - uz kontrolne preglede, savjetovanje i prilagodbu plana. Pratite nas na našem Instagram profilu jer 19. prosinca nagrađujemo!

"Nemojte čekati da vas život udari kako biste se počeli maziti i paziti. A ta pažnja počinje na tanjuru", poručuje Ivana Barišić, magistrica nutricionizma te izvršna direktorica Nutrilife Centra, nutricionističko-dijagnostičke ordinacije u kojoj klijente savjetuje o pravilnoj i personaliziranoj prehrani. Njene poruke osobito su aktualne u blagdansko vrijeme, kada nitko baš ne razmišlja o zdravim namirnicama i pravilnom unosu nutrijenata pa se u organizmu nakupljaju dodatne masti i šećeri. Stoga je Ivana Barišić odlučila unaprijediti živote dviju osoba kroz inicijativu "Dar zdravlja iz Nutrilife Centra" i motivirati ih na zdravije prehrambene navike. Putem nagradnog natječaja na Instagram profilu Glorije, koji će biti aktivan 19. prosinca od 9 sati do ponoći, dvije osobe osvojit će individualno oblikovan nutricionistički program prilagođen personaliziranim ciljevima uz plan prehrane koji će postati vodič prema ravnoteži i vitalnosti.

image

Ivana Barišić

DUSKO VLAOVIĆ

"Hrvatska je u samom vrhu europskih zemalja po postotku stanovništva s prekomjernom tjelesnom težinom - čak 58 posto žena i 68 posto muškaraca - što može prouzročiti veliki broj bolesti krvožilnog sustava i ostalih kroničnih bolesti. Prvi i osnovni korak prema pozitivnim promjenama je prelazak na pravilnu prehranu, potom tjelesna aktivnost te san. Kada su nam te tri stavke u balansu, možemo govoriti o kvalitetnom stilu života. Danas se sve bazira na personalizaciji, pa tako i odabir prehrane - no i dalje se najzdravijim smatra mediteranski tip prehrane, s naglaskom na lako probavljivim namirnicama i biljnim izvorima proteina i ribe. Većina ljudi ima sjedilački način života, stoga je ključna raznovrsnost, važno je imati zastupljene sve vrste makro i mikro nutrijenata kako bi tijelo pravilno funkcioniralo", objašnjava Ivana Barišić, koja u mladosti nije razmišljala o namirnicama koje unosi, ali s vremenom je shvatila kako pravilnim odabirom hrane ima više energije i zdravlje je bolje služi. Kako bi isto prenijela na svoje klijente i sve one koji žele imati kvalitetniji život, napisala je knjigu "Nutrition is self care" - koja obuhvaća 50 različitih, zdravih i balansiranih recepata prilagođenih suvremenom načinu života. Važno je, kaže, ne otići u ekstreme, već s promjenama krenuti postupno prema potrebama bazalnog metabolizma.

19.12. pratite nas na Instagramu - od 9 do ponoći možete sudjelovati u nagradnom natječaju i osvojiti nutricionistički program koji će samo za vas osmisliti Ivana Barišić

Linker
27. travanj 2024 08:18