ROBERT GAšPERT
AKCIJA ZA ŽENE

Kupnjom hoodice s inspirativnom porukom možete podržati žrtve seksualnog nasilja

U akciju #ŽelimSveMoguSve se uključila i Ida Prester koja će večeras imati live razgovor na svom Instagram profilu. Osim toga za vikend bit će moguće kupiti hoodicu, a cjelokupan iznos od prodaje bit će doniran Ženskoj sobi.

U akciju #ŽelimSveMoguSve se uključila i Ida Prester koja će večeras imati live razgovor na svom Instagram profilu. Osim toga za vikend bit će moguće kupiti hoodicu, a cjelokupan iznos od prodaje bit će doniran Ženskoj sobi.

Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova, u 2022. godini prijavljeno je 1.331 djelo iz Kaznenog zakona – Kaznena djela protiv spolne slobode i Kaznena djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta. Od toga je bilo 216 prijava za silovanje i 14 prijava za pokušaj silovanja, a većina svih prijava je bila od strane žena i djevojaka. Ipak, ovi podaci ne prikazuju stvarno stanje rasprostranjenosti seksualnog nasilja budući da se radi o djelima koja se najmanje prijavljuju. Smatra se da na jedno prijavljeno silovanje u pravilu dolazi 15 do 20 neprijavljenih djela zbog čega su ovi podaci i više nego alarmantni.

U želji da se podigne svijest o učestalosti seksualnog nasilja i seksualnog uznemiravanja, City Center one već tri godine organizira akciju #ŽelimSveMoguSve, a kako bi pomogao organizaciji civilnog društva Ženska soba u njihovom svakodnevnom radu sa žrtvama seksualnog nasilja.

Tako će u subotu i nedjelju, 11. i 12. studenoga, u City Centeru one East i West biti moguće kupiti hoodicu s inspirativnom porukom po cijeni od 30 eura, a cjelokupan iznos od prodaje bit će doniran Ženskoj sobi.

image

Pjevačica Ida Prester

ROBERT GAšPERT

Ženska soba je feministička, neprofitna organizacija civilnog društva koja se više od dvadeset godina bavi prevencijom i suzbijanjem seksualnog nasilja, pružanjem direktne podrške i pomoći osobama koje su preživjele seksualno nasilje te promocijom i zaštitom seksualnih prava. U prošloj godini pružila je pomoć više od 330 osoba koje su preživjele seksualno nasilje na području cijele Hrvatske.

„Ženska soba je jedina specijalizirana organizacija za problematiku seksualnog nasilja u Hrvatskoj. Svaka podrška našem radu je i direktna podrška svim osobama koje su preživjele seksualno nasilje i koje nam se obraćaju. Pozivamo sve koji su u mogućnosti da nam se pridruže u City Centru one i na taj način podrže naš rad“, izjavila je Maja Mamula, koordinatorica Ženske sobe. Akciju podržava i vjerna aktivistica za ženska prava Ida Prester koja je ujedno i zaštitno lice ove kampanje.

image

Maja Mamula i ida Prester

ROBERT GAšPERT

„Iznimno mi je drago što imam priliku biti dio ove priče i pomoći City Centeru one da prikupi što više novca za rad Ženske sobe, ali ujedno i educira javnost. Ovim putem pozivam i sve zainteresirane da nam se pridruže 8. studenog na mojem Instagram profilu gdje ćemo u večernjim satima imati Instagram live razgovor s Majom Mamulom iz Ženske sobe kako bismo približili javnosti što je sve seksualno nasilje, kako ga prepoznati, prijaviti i kome se obratiti za pomoć“, izjavila je Ida Prester.

Linker
28. travanj 2024 16:09