LEGO/FERRARI/PROFIMEDIA
novi dizajn

Lego je pripremio pravu poslasticu za sve ljubitelje britanske kulture

Danska tvrtka odlučila je proslaviti stotu obljetnicu jednog od najpoznatijih simbola Londona, a set u prodaju dolazi 4. veljače.

Danska tvrtka odlučila je proslaviti stotu obljetnicu jednog od najpoznatijih simbola Londona, a set u prodaju dolazi 4. veljače.

Nema osobe koja je posjetila Veliku Britaniju, a nije se fotografirala kako telefonira u crvenoj telefonskoj govornici. Danas ove relikte uglavnom viđamo u starim filmovima i serijama, ali dio njih ostao je na britanskim ulicama. Osmislio ih je Sir Giles Gilbert Scott, arhitekt koji je dizajnirao mostove, crkve, kuće, knjižnicu Sveučilišta u Oxfordu i Cambridgeu te katedralu u Liverpoolu. Govornica je imala nekoliko oblika kroz povijest, a svi su imali naziv K kao Kiosk (K1, K2, K3, pa sve do K8), no najpoznatiji model koji često vidimo na razglednicama upravo je K2.

image

Kultna crvena govornica sada će moći postati dio svakog doma jer dobiva svoje Lego izdanje

LEGO/FERRARI/PROFIMEDIA

Kako bi proslavio stotu obljetnicu ovog simbola Londona, Lego je pripremio pravu poslasticu za sve ljubitelje britanske kulture. Naime, kultna crvena govornica sada će moći postati dio svakog doma jer dobiva svoje Lego izdanje. Set sadrži 1460 komada Lego kockica, vrata koja se otvaraju, svjetlo unutar govornice, rasvjetni stup s teglama za cvijeće i kamenu ulicu. Za dizajn je zaslužan John Cramp iz Leicestera u Engleskoj, koji je govornicu osmislio u sklopu programa Lego Ideas. Inače, program je nastao 2008. godine kako bi se obožavateljima Lego kockica osigurao prostor gdje mogu dijeliti ideje za nove Lego setove koji će tvrtka, ako pridobe dovoljno glasova, realizirati.

image

Set sadrži 1460 komada Lego kockica

LEGO/FERRARI/PROFIMEDIA
image

U set je uključeno čak i svjetlo unutar govornice

LEGO/FERRARI/PROFIMEDIA

“Za Lego Ideas projekt želio sam izgraditi nešto kultno i nešto što bi se moglo svidjeti obožavateljima Lego kockica, ali i ljudima koji to nisu. Budući da sam se rodio i odrastao u Velikoj Britaniji, oduvijek sam volio crvene telefonske govornice koje su s vremenom postale simbolom britanske kulturne te su danas poznate diljem svijeta", rekao je Cramp ukratko o samom procesu osmišljavanja dizajna. Set će biti dostupan od 4. veljače 2024. godine putem službene Lego stranice i u Lego trgovinama, a naći ćete ga po cijeni od 114,99 eura.

Linker
28. travanj 2024 20:37