ČUVAJ GOL!

Naši navijači u Katru privukli pozornost transparentom posvećenim Gvardiolu

I ovoga je jutra na plaži ispred hotela Hilton Doha razvučena hrvatska navijačka zastava, a okupljeni su posebnu počast odali zvijezdi okršaja Vatrenih i Belgije.

Pobjednički ritual se nastavlja, navijačka zastava je još jednom razvučena na plaži ispred hotela Hilton Doha u kojem je smještena hrvatska nogometna reprezentacija tijekom Svjetskog prvenstva u Katru.

Jutro uoči susreta osmine finala protiv Japana, hrvatski navijači su ispred hotela naše reprezentacije ponovo razvili veliku navijačku zastavu. Razvlačenje zastave na plažu hotela Hilton Doha postao je tako pobjednički ritual. Ovoga puta skraćena je na 30-tak metara kako bi danas mogla i na stadion.

image

Ovoga puta zastava je skraćena na 30-tak metara kako bi danas mogla i na stadion

TOM DUBRAVEC CROPIX

Uz zastavu, mnogo je pozornosti privukao i transparent kojim su navijači poslali posebnu poruku Jošku Gvardiolu, koji je u posljednjim trenucima utakmice protiv Belgije impresivnom intervencijom zaustavio Lukakua i tako podigao cijelu Hrvatsku na noge. "Gvardiol - guard the goal", što u prijevodu znači "Gvardiol - čuvaj gol", stajalo je na transparentu.

Prvi put zastava je razvučena prije utakmice s Kanadom kada su navijači priredili iznenađenje "Vatrenima". Izbornik Zlatko Dalić bio je jedan od rijetkih koji je znao za to iznenađenje. Vidno emotivan spustio se među navijače i gotovo svakom ponaosob pružio ruku.

image

‘Gvardiol, čuvaj gol‘, poručili su navijači

TOM DUBRAVEC CROPIX

"Ovo nam je trebalo," kazao je tada izbornik svjetskih doprvaka. Slično se ponovilo i prije utakmice protiv Belgije. Zastava je zavijorila plažom, navijači su otpjevali set navijačkih i tako još jednom pružili svoju podršku "Vatrenima".

"Ovo je postao ritual prije svake utakmice, nema ga smisla sada prekidati. Zastava je donijela sreću reprezentaciji, pa smo našim igračima željeli još jednom pružiti podršku uoči važne utakmice", kazao je Bruno Dobrinić iz Crikvenice.

image

Dejan Lovren družio se s navijačima

TOM DUBRAVEC CROPIX

U hrvatskom stožeru također, žele da se ova priča nastavi, momčad je izolirana u hotelu i dolazak navijača pojačava igračima osjećaj podrške. Ovoga puta među navijače su se spustili Dejan Lovren, Joško Gvardiol i Lovro Majer. Lovren je podijelio i mnoštvo autograma i selfija.

image

Navijačka zastava postala je pobjednički ritual

TOM DUBRAVEC CROPIX
Linker
17. travanj 2024 21:45