The View

Organizacija Montessori Global Education predstavila novu edukativnu komunikacijsku platformu

Platforma je predstavljena na 153. rođendan utemeljiteljice ove metode učenja - Marije Montessori.

Organizacija Montessori Global Education, globalni lider u podršci kvalitetnom obrazovanju koji od prošle godine djeluje i kroz ured u Hrvatskoj, predstavila je novu edukativnu komunikacijsku platformu pod nazivom „The View“. Platforma će na jednom mjestu omogućiti razmjenu ideja o Montessori pristupu, uključujući rasprave uživo sa stručnjacima i kreatorima javnih politika na nacionalnoj i globalnoj razini, događanja na temu obrazovanja te zanimljive intervjue, a sadržavat će i besplatne edukacijske materijale za roditelje, edukatore, studente i sve zainteresirane za prakticiranje Montessori pristupa.

"S obzirom na snažnu prisutnost u lokalnoj zajednici, velik dio planiranih događanja održat će se upravo u Hrvatskoj, ali i globalno. Kroz niz aktivnosti koje ćemo provoditi kroz platformu „The View“ pokušat ćemo objasniti kako je Montessori pristup prilagođen 21. stoljeću, kako ga roditelji mogu provoditi kod kuće, kako Montessori može doprinijeti širim društvenim promjenama te kako možemo podržati profesionalce u provođenju Montessori pristupa“, istaknula je Leonor Diaz Alcantara, glavna izvršna direktorica organizacije Montessori Global Education.

image

Jedan od crtežan na Bojama solidarnosti, projektu Udruge IKS

PROMO

Simbolički, platforma je predstavljena na dan rođenja utemeljiteljice ovog pristupa odgoju i obrazovanju djece, talijanske liječnice i pedagoginje Marije Montessori. Njene riječi i danas zvuče potpuno aktualno:

"Nalazimo se u trenutku u kojem je duhovni život zanemaren, a materijalizam je uzdignut kao vrlina, u kojem je fizička snaga ljudi nadmašila prirodnu i u kojem naslućujemo strahotu univerzalne destrukcije. Zbog toga tvrdimo da je razvoj kreativnih energija, viših karakteristika ljudi, jedna od najhitnijih potreba našeg društvenog života."

Pristup Marije Montessori jednako je važan i relevantan i danas, kao i prije više od 100 godina kada je Maria Montessori osnovala svoju prvu školu u rimskim slamovima. Iz organizacije Montessori Global Education ističu kako je „The View“ nastao iz uvjerenja da za Montessori pristup nisu potrebni skupi materijali i najnaprednije učionice te da Montessori nije rezerviran samo za imućne, već može i treba biti dostupan svima.

Linker
03. rujan 2023 13:42