DO 5. SVIBNJA

Otvorene prijave za Montessori Global Education Awards 2023.

Vrednovat će se i nagraditi najbolji projekti koji su usmjereni na najraniju dob djece u kontekstu uključivosti i raznolikosti, istovremeno slaveći pojedince koji promoviraju pristup obrazovanju inspiriran Montessori principima

S ciljem poticanja izvrsnosti u obrazovanju diljem svijeta, kao najboljeg alata za značajan društveni utjecaj, otvorene su prijave za još ovogodišnje Montessori Global Education Awards 2023. Osobe ili organizacije koje rade na promicanju izvrsnosti u obrazovanju radi postizanja društvenih promjena u svom okruženju pozvane su da se prijave do 5. svibnja 2023. godine.

Za sudjelovanje u natjecanju pozvani su da se prijave i svi oni prijavitelji čiji projekti crpe inspiraciju iz Montessori principa u svom pristupu radu, neovisno je li riječ o projektima koji su izravno istraživali Montessori principe ili ne. Kako samo natjecanje vrednuje inovacije, nagrade mogu osvojiti svi oni koji svojom predanošću i inovativnim modelima socijalnog i emocionalnog učenja stavljaju učenike na prvo mjesto u obrazovnim procesima, pomažući im u socijalnom i emocionalnom razvoju, ključnom u pripremi za sve izazove koji će ih čekati u životu.

image

Jedan od projekata Udruge IKS dobitnice posebnog priznanja i novcane nagrade u 2022

PROMO

Prijave treba poslati na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s naslovom "Nominacija za nagradu 2023.", do petka 5. svibnja 2023. godine. Format i predložak prijave mogu biti video materijal, pisani dokument do 1.000 riječi ili oboje, koji na najbolji način predstavljaju projekt i njegovu svrhu.

Jedna od pobjedničkih udruge protekle godine bila je i petrinjska Udruga IKS koja je dobila posebno priznanje i novčanu nagradu za svoj doprinos zajednici na potresom pogođenom području. "Ova je nagrada za nas poseban vjetar u leđa i potvrda da svime što radimo ovdje u Petrinji zaista pokrećemo val pozitivnih promjena i činimo dobro – a to je jedino važno. Stoga pozivam sve udruge koje imaju isti cilj i hrabro prema njemu koračaju da se prijave na natječaj i ne propuste priliku dobiti važno priznanje i dodatni poticaj da nastave u smjeru utjecanja na bolje, uključivije i sretnije društvo“, osvrnula se na prošlogodišnju nagradu Nadja Matešić iz Udruge IKS.

Kao i prethodnih godina, žiri Montessori Global Education Awards 2023. sastojat će se od Montessori podržavatelja i povjerenika, sve redom renomiranih stručnjaka u području obrazovanja.

Montessori Global Education, kao organizacija prepoznatljiva po tome što promiče izvrsnost u odgoju djece diljem svijeta kao neophodnog za značajne društvene promjene, pobjednicima će priznanje i novčanu nagradu uručiti 11. svibnja u Manchesteru u sklopu konferencije The VIEW. Nagrade će im uručiti prof. Catherine McTamaney, nagrađivana učiteljica, autorica i međunarodna Montessori predavačica.

Linker
17. travanj 2024 13:40