PRESS
divne ilustracije

Ovo je kalendar koji želimo za 2024. godinu

Limitirano izdanje kalendara okuplja 13 autora koji doniraju svoje ilustracije za izradu kalendara, a ove godine tiskano je svega 300 primjeraka.

Limitirano izdanje kalendara okuplja 13 autora koji doniraju svoje ilustracije za izradu kalendara, a ove godine tiskano je svega 300 primjeraka.

ONI 2024. je limited edition kalendar koji okuplja 13 ilustratorica i ilustratora koji doniraju ilustraciju za izradu kalendara i aukcijsku izložbu. Autori radova na temu SUPER JUNACI koje možete uokviriti za sebe ili pokloniti dragim osobama su etablirane umjetnice i umjetnici: Zvonimir Haramija Hans, Orla Bird, Ivana Geček, Klarxy, Plava Marelica - Marica Mačkić, Imelda Ramović, Yaya, Erol Sjajni, Mane Mei - Mario Miličić, Andi Soto, Danijel Žeželj, Franka Tretinjak i Petra Sučić Roje.

"Drago mi je da će ovaj projekt doprinijeti nešto korisno i lijepo pogotovo kad se radi o djeci. Smatram da bi trebalo biti puno više ovakvih akcija i nadam se da u budućnosti i hoće", izjavila je jedna od 13 umjetnica na kalendaru ONI 2024. Yaya.

I ove godine kalendari su tiskani u svega 300 primjeraka, a prodaju se po cijeni od 30 eura od čega se čak 20 eura odvaja za donaciju. Prodajom svih 300 kalendara prikupilo bi se 6.000 eura za donaciju udruzi Krijesnica, čemu se pridodaje 1.300 eura koje je osigurala Grupacija Fortenova otkupom radova svih umjetnika.

image

Ilustracijia Wear your heart on your sleeve Ivane Geček

PRESS

"Iznimna nam je čast biti dio projekta ONI te i na ovaj način podržati Udrugu Krijesnica, ali i rad mladih umjetnika. Smatramo da je tema kalendara vrlo znakovita jer za nas su svi okupljeni oko Udruge Krijesnica, a posebno njeni korisnici, upravo to – Super junaci i iznimna nam je čast što na projektima poput ovog možemo pomoći pridržati njihov plašt. Drago nam što ćemo osigurati i da originali radova umjetnika budu donirani Udruzi Krijesnica da ih trajno podsjećaju da su udruga životnih super junaka", izjavila je direktorica Marketinga i ESG-a Fortenova grupe, Marina Burazer.

image

Operacija Medo od Klarxy

PRESS

Kako biste došli do svog primjerka, dovoljan je klik na link gdje možete rezervirati ONI 2024 kalendar. Kalendari će biti dostupni za preuzimanje od 13. prosinca 2023. u baru Botaničar, gdje će se 12. prosinca u 19:30 održati otvorenje izložbe ovih iznimnih radova.

U 2020. godini prodano je 300 ONI 2021 kalendara i 6 ilustracija, te je skupljeno 29.000 kuna, a u 2021. godini je za isti broj prodanih kalendara i 4 rada prikupljeno 33.000 kuna za male Krijesnice. Prošle godine ljestvica je dodatno podignuta pa je prodano 300 kalendara te 5 ilustracija, a prikupljeno čak 50.000 kuna.

image

Ilustracija Plava Marelica od Marice Mačkić

PRESS

Nenamjenske donacije u Krijesnici su važne jer njima pokrivaju troškove koje ne mogu pokriti iz namjenskih sredstava ili ih jednostavno nije dovoljno.

"U ovo vrijeme kad nas većina uređuje domove, planira druženja s dragim ljudima, postoje i oni koji blagdane dočekuju u bolnici, u strepnji, neizvjesnosti, bolu, tuzi. Sredstva koja se prikupe zahvaljujući Vanji i partnerima koji podržavaju projekt ONI, omogućuju Krijesnici da svakodnevno odlazi na pedijatrijski hematoonkološki odjel i širi svoje svjetlo među oboljelom djecom, njihovim roditeljima, medicinskim sestrama i liječnicima. S našim korisnicima radimo svaki dan u godini i pružamo svakoj obitelji individualiziranu pomoć i podršku. U njihovo ime, hvala Vam od srca", rekla nam je Mirela Stanić Popović, izvršna direktorica udruge Krijesnica.

image

Ilustracija od autorice Imelde Ramović

PRESS

Kalendar je otisnut na mat printu s perforacijom što znači da sve ilustracije možete koristiti, uokviriti za sebe ili pokloniti nakon što ste ih kroz cijelu godinu gledali znajući da ste nekom pomogli. Print kalendara je kao i proteklih godina po prijateljskoj cijeni vrhunski odradio Cerovski Print Boutique, a okvire za izložbu velikodušno je sponzorirala najstarija zanatska radnja za uokvirivanje u Zagrebu, Robinšćak u Palmotićevoj ulici.

image

Ilustracija "Super si" od Mane Mei Mario Miličić

PRESS

Organizatorica akcije ONI Varga Vanja: "Činjenica da ovaj projekt ide četvrtu godinu za redom govori dovoljno. Tema koju sam odabrala za ovu godinu je Super junaci, bili to ‘oni pravi‘ s plaštom i maskom preko lica ili oni metaforički nazvani super junacima; majke, očevi, vatrogasci, nasumični ljudi koji nam se na ulici nasmiju i uljepšaju nam dan, inspiriraju nas…Ako lik, djelo, koncept Super junaka pretočimo u ideju, što je ona? Inspiracija, hrabrost, odvažnost, spremnost da se ide preko (vlastitih) granica, biti dijete Krijesnica koje super junački proživljava nešto što ne razumije i, možda, na kraju, ne preživljava?”

image

Ilustracija "Cyclamen man" od Petre Sučić Roje

PRESS

Odaberite dar koji spaja ugodno s plemenitim za „pod bor“ ili za sretnu 2024. svojim najmilijima, zaposlenicima i partnerima. Pridružite se svima koji su se velikodušno uključili u akciju.

Podržite mlade umjetnike i brendove te zajednički pomozimo da svi ONI u udruzi Krijesnica malo lakše i jače svijetle. Naručite svoj(e) klikom link.

Linker
27. travanj 2024 07:01