INSTAGRAM
Bogovski mišići

Oznojite se s Thorom: Chris Hemsworth otkrio tajnu svojih bogovskih mišića

Samo mu čekić fali, mogli bismo pomisliti gledajući australskog glumca kako vježba u teretani. No, osim opakim programom vježbanja, on se pohvalio i - surfanjem u Švicarskoj.

Samo mu čekić fali, mogli bismo pomisliti gledajući australskog glumca kako vježba u teretani. No, osim opakim programom vježbanja, on se pohvalio i - surfanjem u Švicarskoj.

Zaista nije daleko od prizora boga Thora s mitskim čekićem Mjöllnirom u ruci prizor glumca Chrisa Hemswortha u punom pogonu u vježbaonici. Nabreklih mišića i orošene kože, uskoro 40-godišnji Australac objavio je na Instagramu program vježbi za gornji dio tijela, a budući da se u idućim godinama priprema nekoliko filmova u kojima će Chris glumiti snažne junake, jasno je da ne smije zapustiti mišiće. U pripremi su “The Wasteland”, novi nastavak serijala o Mad Maxu, “Furiosa”, film o junakinji iz Mad Maxa, još neimenovani biografski film o Hulku Hoganu te obožavateljima vjerojatno najvažnije - “Osvetnici: Tajni ratovi” - za koji će se ipak morati strpjeti sve do 2027.

Bilo kako bilo, Chris predano radi na sebi, a utemeljio je i sustav vježbanja i aplikaciju za vježbanje Centrfit na kojoj je uposlio osobne trenere različitih smjerova. Svaki trening treba početi zagrijavanjem, a Chris u ovom slučaju preporučuje bacanje “medicinke” o pod. Treba napraviti četiri serije s po deset bacanja, a poslije svake serije treba se odmoriti 30 sekundi.

Sada prelazi na glavni set. Chris izvodi vježbu s utezima u pretklonu (bent over rows), po deset puta lijevom i desnom rukom, a zatim i 15 sklekova s oslancem na utezima. Izvodi četiri serije, a poslije svake se odmara 60 sekundi. Slijedi set vježbi koje se izvode u nizu, jedna za drugom, bez stanke. Prva je naizmjenični sklek na utezima lijevom i desnom rukom s osam ponavljanja, druga je odručivanje s utezima u rukama (osam ponavljanja), a treća potisak na spravi kojim se jačaju tricepsi, odnosno mišići nadlaktice, s deset ponavljanja. Treba se pomučiti i napraviti četiri seta, a nakon svakog slijedi 60 sekundi odmora.

Kad pogledamo ovaj režim vježbanja, jasno nam je kako je Chris izgradio bogovske mišiće. No, za njega vježba nije samo znojenje. Kao pravi „Aussie” obožava surfanje na valovima, a omiljene se zabave ne odriče ni kad je - u Švicarskoj. Kako je objavio na Instagramu, cijela se obitelj ondje odlično provela u bazenu za surfanje. „Nevjerojatno putovanje. Surfati u bazenu s pogledom na snježne vrhove planina bilo je fantastično”, napisao je ushićeni glumac.

Linker
27. travanj 2024 17:11