Unsplash
Super prilika

Postanite LEAN menadžer: Osvojite sudjelovanje na akademiji u vrijednosti od 3200 eura

Lean Akademija namijenjena je svima koji žele proširiti svoje znanje o Lean metodologiji i primijeniti ga u praksi kako bi postigli bolje poslovne rezultate.

Lean Akademija namijenjena je svima koji žele proširiti svoje znanje o Lean metodologiji i primijeniti ga u praksi kako bi postigli bolje poslovne rezultate.

U suradnji s Culmenom svojim vjernim čitateljima poklanjamo jedno mjesto u vrijednosti od 3.200,00 EUR na Lean Akademiji. Sve što trebate je kreativno odgovoriti na pitanje "Zašto želite sudjelovati", a za svakog od prijavljenih na natječaj pripremili smo i 10% popusta na prijavu. Rok za prijavu je 30. lipnja.

DOBITNICA NAGRADNOG NATJEČAJA: Ina Despotović, Trogir

Tvrtka Culmena organizira Lean Akademiju koja će se održati od lipnja do studenog 2023. u prekrasnom Šibeniku, i to ni manje ni više nego na samom žarištu buduće provedbe Lean alata - ISKRA Shipyard.

Lean akademija namijenjena je svima koji žele proširiti svoje znanje o Lean metodologiji i primijeniti ga u praksi kako bi postigli bolje poslovne rezultate. Ovogodišnja Lean Akademija ima ukupno dvanaest predavanja koja će se održavati u blokovima po dva dana. Tijekom predavanja imat ćete priliku naučiti o osnovama Lean metodologije, poboljšanju procesa, optimizaciji proizvodnje, upravljanju zalihama, poboljšanju kvalitete, upravljanju projektima, razvoju novih proizvoda i mnogim drugim temama. Predavanja će voditi stručnjaci iz industrije, a nakon svakog predavanja bit će vam na raspolaganju za sva pitanja i savjete.

Što je LEAN?

Iako se pojam Lean najčešće veže uz proizvodnju i proizvodne procese, ova japanska metodologija uspješno se primjenjuje i u uslužnim poduzećima. Primjenjiva je u svim poslovnim procesima poduzeća kao i u odnosu s dobavljačima. Odlični rezultati primjene vidljivi su i u financijskim institucijama, metaloprerađivačkoj i elektroindustriji, industriji lijekova, prehrambenoj industriji, školstvu, zdravstvu, turizmu, javnoj upravi, građevini i uslužnim djelatnostima.

Poduzeća mogu imati čak do 85 posto aktivnosti koje predstavljaju čisti gubitak i koje troše dragocjene resurse. Kada se to izrazi u novcu, tada je jasno da se nešto mora učiniti da se te aktivnosti smanje ili neutraliziraju. Lean ima jasno definirane vrste gubitaka koji dovode do ovakve situacije te alate kojima se ti gubitci uklanjaju. U središtu Lean metodologije su procesi i postizanje izvrsnosti.

Kako izgleda LEAN Akademija?

Kako je to bilo prijašnjih godina, pitali smo g. Nedeljka Štefanića, profesora na Fakultetu strojarstva i brodogradnje i jednog od članova uprave Culmene. ‘‘Polaznici prve dvije generacije kroz pilot projekte u svojim poduzećima postigli su velika poboljšanja u proizvodnjama, ali i u ukupnom poslovanju te ostvarili vrhunske rezultate kroz pilot projekte za vrijeme akademije, gdje su neke uštede iznosile i do milijun kuna na godišnjoj razini‘‘, objašnjava Štefanić. Poduzeća koja su do sada prisustvovala su Končar D&ST, Gumiimpex, C-A-D, Kofein, Bauwerk group, Spin Valis, NOKIA, Harburg-Freudenberger Belišće d.o.o i Končar – Električna vozila d.d., Podravka, Multinorm, Elka, Pastor, Metal Solution, AD Plastik, Anton Paar i Jamnica.

Broj certificiranih Lean managera s prekjučerašnjim danom je 37, završeni broj Lean pilot projekata je 21, prosječni ROI za vrijeme Lean akademije je 4,76 po polazniku, a na godišnjoj razini 14,29 po polazniku.

‘‘Do sada smo kroz projekt Lean Akademije proveli 37 Lean managera, 21 Lean projekt, povećali montažne kapacitete za više od 20 posto, uspjeli smanjiti Lead time za 20 posto u proizvodnji i više od 60 posto u prodaji, oslobodili više od 140 m2 prostora upotrebom 5S alata i izveli mnoga druga poboljšanja‘‘, objasnio je Ivan Biondić, voditelj Lean akademije.

‘‘Neki od benefita pohađanja Lean Akademije su mogućnost dobivanja certifikata Lean Managera, mogućnost uspostave sustava Lean proizvodnje u svoje poduzeće, provedba organizacije i Lean planiranje, pruža mogućnost networkinga s budućim kolegama i potencijalnim poslodavcima te smo kao dodatan modul predstavili smo Lean Leadership i vještine prezentiranja‘‘.

Predavanja održavaju iskusni predavači, koji će polaznike upoznati s Lean metodologijom, alatima, metodama i trendovima. Dodatno, vodit će ih i kroz primjenu Lean alata na konkretnim primjerima iz proizvodnje, ali i u obliku terenske nastave, u samim tvornicama.

Ne propustite ovu izvrsnu priliku za usavršavanje, a sva pitanja i prijave šaljite na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.!

Linker
28. travanj 2024 10:25