Mamnezija

Posvećena zdravlju mozga: Supruga Brucea Willisa pokrenula brend suplemenata

I ranije je Emma bila svjesna koliko je važno brinuti se za zdravlje mozga, pogotovo stoga što je i sama prošla teškoće s pamćenjem i moždanu maglu tijekom trudnoća i nakon njih.

Tužan je razlog zbog kojeg se Emma Heming Willis u posljednje vrijeme posvetila zdravlju mozga; njezinom suprugu, glumačkoj zvijezdi Bruceu Willisu, u proljeće 2022. dijagnosticirana je afazija, stečeni gubitak govornog izražavanja i/ili razumijevanja, a kasnije se pokazalo da je ona tek dio frontotemporalne demencije. No, i prije suočavanja s teškom suprugovom dijagnozom, Emma, majka dviju kćeri, bila je svjesna koliko je važno brinuti se za zdravlje mozga, pogotovo stoga što je i sama prošla „mamneziju” (engl. „momnesia”, naziva se i „mommy brain”), odnosno teškoće s pamćenjem i moždanu maglu tijekom trudnoća i nakon njih. Iz svega je ipak izašlo nešto dobro - udružila se s prijateljicom i poslovnom ženom Helen Christoni te su kreirale brend Make Time koji za sada ima četiri proizvoda za podršku moždanog zdravlja kod žena, objavio je New Beauty.

Vrijeme za sebe

Prije no što je iskusila „mamneziju” Emma nije ni čula da takvo što postoji, a nakon detaljnog razgovora s liječnikom počela je uzimati dodatke prehrani koji podržavaju mozak, što je pogodovalo i njenom općem stanju. No, budući da ne voli gutati tablete, pomislila je kako bi dobro bilo da se ti suplementi mogu umiješati u vodu ili smoothie. Rekla je to Helen i ideja za Make Time bila je rođena.

Emma ističe kako se ženama vrlo slabo pažnja skreće na zdravlje mozga, a žene imaju gotovo dvostruko veći rizik da će oboljeti od Alzheimerove bolesti nego muškarci. Zbog toga se Make Time ne zaustavlja na suplementima, nego se i zalaže za podizanje svjesnosti o moždanom zdravlju te donira pet posto prihoda od kupnji za istraživanja mozga te za organizacije koje se skrbe o oboljelima od demencija. Emma i Helen žele upozoriti žene koliko je važno brinuti se za vlastiti mozak, tijelo i ljepotu – tim redom. „Mnoge žene ne nalaze vrijeme za sebe, za vježbanje, druženje s prijateljima, čitanje... ali za takve sadržaje moramo napraviti prostora i stvoriti navike koje čine dobro našem mozgu, tijelu i izgledu. Možemo početi s najjednostavnijim koracima – uzeti dodatak prehrani, pročitati knjigu, prošetati, staviti opuštajuću masku za lice... svatko će naći nešto svoje”, kaže poduzetni dvojac.

image

Emma s najdražim curama

INSTAGRAM

Razmisli o mozgu

U njihovoj su liniji dva proizvoda u prahu i dvije vrste gumenih bombona. Make Time for Brain Health sadrži multivitamine, biotin, folate, kurkumin, omega i MCT masne kiseline, za podršku ukupnom zdravlju te za opću dobrobit mozga, kože, kose i noktiju. Make Time for Prenatal Health namijenjen je ženama koje planiraju trudnoću, a sadrži folate, biotin, željezo i esencijalne vitamine. Proizvod Multivitamin Gummy namijenjen je ukupnoj dobrobiti organizma, dok je Prenatal Gummy namijenjen dobrobiti žena koje se pripremaju za trudnoću. Emmina misao vodilja u promoviranju moždanog zdravlja glasi: „U pitanju je tvoj mozak, razmisli o njemu. To je prvi korak, a kad pronađeš vrijeme i staviš zdravlje mozga na prvo mjesto i sve ostalo će od toga imati koristi.”

Linker
23. travanj 2024 13:21