GETTY IMAGES
Slatko osvježenje

Sladoled je najpopularnija ljetna slastica, ali znate li koji okus nema konkurencije?

Obožavanu slasticu jedu sve generacije, ali neki su okusi ipak popularniji od drugih. Koji su to kultni okusi kojima se iznova vraćamo čim zatopli?

Obožavanu slasticu jedu sve generacije, ali neki su okusi ipak popularniji od drugih. Koji su to kultni okusi kojima se iznova vraćamo čim zatopli?

Ako je suditi po brojnim istraživanjima koja su nam dostupna sladoled je jedna od najpopularnijih slastica diljem svijeta. Pa se tako samo u Europskoj uniji, kako piše Eurostat, 2021. godine proizvelo 3.1 milijarda litara sladoleda, a iste te godine prosječni je Amerikanac pojeo 5.4 kilograma klasičnog sladoleda. Posljednje dostupno istraživanje u Hrvatskoj pokazalo je kako prosječan Hrvat pojede 5,7 litara sladoleda što je, u to vrijeme, bilo gotovo identično prosjeku Europske unije. Iako se diljem svijeta godišnje pojedu različite količine sladoleda jedno je svima zajedničko - u svakom se kutku planete najradije jede onaj s okusom vanilije, a u stopu ga slijedi okus čokolade.

image
JACOBLUND GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Iako u svijetu postoje razlike u okusnim preferencijama i količinama sladoleda koje se pojedu na godišnjoj razini, svi su složni u tome da je ljeto njegova primarna sezona. U razdoblju od lipnja do rujna gotovo da i nema osobe koja nije pojela barem jedan sladoled, a u Hrvatskoj je najčešće to onaj s Ledo potpisom. Tradicija je to koja se kod nas usvaja od malih nogu, a uglavnom započinje Snjeguljicom koja je u društvu stekla kultni status. Spoj vanilije i hrskavog kakao preljeva oduševljava pripadnike svih generacija pa je zato najdugovječniji sladoled u Ledovoj ponudi. Osim toga, Snjeguljica, a uz nju i Silk Milk, Njofra te Ledolina okusi su s kojima su odrastale generacije pa će njihov odabir često značiti i nostalgičan povratak u neke bezbrižnije ljetne dane koji su značili vrijeme provedeno na moru i u druženjima.

image

Ledolina sladoled

PROMO

Upravo je to razlog zbog kojeg je Ledo u ponudu i vratio stare klasike koji su na neko vrijeme nestali i u brojnima ostavili prazninu koju je bilo teško ispuniti. Uzmemo li u obzir kako je odluku o okusima koje vrijedi ponoviti Ledo ostavio svojim potrošačima, malo je reći kako su ovi okusi zaista oni koje vrijedi ponoviti i u njima iznova uživati kad god se za to ukaže prilika. Srećom, ljeti je baš svaki dan prilika za uživanje u sladoledu, bez obzira na to jeste li nostalgičar/ka ili pripadate skupini koja obožava eksperimentirati s okusima.

image

Njofra sladoled

PROMO

Kako biste u baš svakom trenutku mogli predahnuti uz omiljeno osvježenje Ledo se pobrinuo s multipack pakiranjima klasika te novih sladoleda. Njofra, koji je uz Snjeguljicu, obilježio djetinjstva svih generacija koje su odrastale osamdesetih i devedesetih godina sad dolazi u pakiranju od 6 sladoleda uz koje ćete uvijek biti osigurani za omiljeni okus klasike na štapiću. Uz Njofru vratila se i Ledolina. Nekoć isključivo sladoledna torta za većinu označava poslasticu u kojoj su nekad uživali samo u posebnim prigodama, danas dolazi u dva izdanja. Tom kultnom obliku torte koja nas i izgledom vraća u neka prošla ljeta, ali i na štapiću uz koji se svaki dan može pretvoriti u onaj poseban. Omiljeni prošarani okus fine čokolade i bourbon vanilije s bogatim preljevom od višnje na štapiću također je dostupan u multipack pakiranju u kojem dolazi 6 komada spremnih za dijeljenje s obitelji i prijateljima.

U multipack pakiranjima s po šest sladoleda dolaze i neki novi okusi za sve one željne isprobavanja noviteta. Relax time slatki paketić sastoji se od šest mini sladoleda od 50 ml od čega su tri od čokolade, a tri od jagode pa je zato kao stvoren za obitelji u kojem svatko ima svoje sladoledne želje. Naravno, oba okusa tradicionalno su okupana u kakao preljev koji je savršeni pratitelj kremastom srcu. Kako ljubitelji voćnih okusa ne bi slučajno bili zakinuti, Ledo je pripremio i Fruit time multipack u kojem nas čeka jedinstvena kombinacija osvježavajućih okusa limuna i jabuke. Ovo praktično rješenje za osvježenje također dolazi u pakiranju od šest sladoleda – tri s okusom limuna i tri s okusom jabuke. Baš su zato odlična opcija koju uvijek možete imati u zamrzivaču kad se ukućani požele brzog osvježenja od ljetnih vrućina.


*Sponzorirani sadržaj nastao je u suradnji: Gloria x Ledo

Linker
27. travanj 2024 06:36