PRESS
LEXUS DAY

Spoj mode i luksuza: Modni dvojac Klisab osmislio poseban modni dodatak

Zajedničkim snagama Lexus i Klisab osmislili su multifunkcionalan dizajnerski modni dodatak izrađen od ostataka materijala kože u proizvodnji.

Zajedničkim snagama Lexus i Klisab osmislili su multifunkcionalan dizajnerski modni dodatak izrađen od ostataka materijala kože u proizvodnji.

U novouređenom zagrebačkom Lexus salonu održan je prvi hrvatski "Lexus Day", a prisutni su prvi imali priliku vidjeti inovativni Lexus RZ model, od početka razvijan isključivo kao električno vozilo.

"Iz godine u godinu, Lexus nastoji pružiti najbolje iskustvo luksuznog automobila, s čovjekom u samom središtu. Zbog toga smo i na hrvatskom tržištu putem domaćih, autentičnih suradnji željeli dati podršku onima čiji rad cijenimo, a podudaraju se s misijom i vizijom kompanije", objasnili su iz Lexusa.

Svoj duh i viziju Lexus fokusira na dva najbitnija aspekta - duh omotenashija i Takumi majstore. Duh gostoprimstva izražen kroz riječ ‘omotenashi‘ duboko je ukorijenjen kulturni fenomen i danas ima ogroman utjecaj na svaki aspekt Lexusova poslovanja, a riječ je o filozofiji da se "sa svakim kupcem treba odnositi kao prema gostu u vlastitom domu".

image
PRESS

Druga ključna značajka Lexus brenda je Takumi majstorstvo. U Japanu se riječ takumi odnosi na obrtnika koji je najbolji u svom području stručnosti. Primjenjuje se na one koji su brusili svoja osjetila i razinu vještine najmanje 25 godina odnosno 60.000 radnih sati. Visoko su obučeni, s preciznom pažnjom posvećenom detaljima, a svaki od njih fokusira se na određeni element procesa izrade automobila. Među čak 7.700 radnika u tvornici Miyata Lexus u Kyushiju, samo je 19 Takumija, a ta radna mjesta predstavljaju najveću čast inženjerima.

Upravo taj veliki fokus koji Lexus poklanja dizajnu i izradi svojih automobila brend je inspirirao na nastavak suradnje s autentičnim hrvatskim modnim dvojcem Klisab. Tako je nastao multifunkcionalan dizajnerski modni dodatak izrađen od ostataka materijala kože u proizvodnji.

image
PRESS

"Minucioznost ručne izrade, vidljiva poglavito u interijeru Lexusa, svijest o vlastitom utjecaju na okoliš i preuzimanje odgovornosti za njega, važnost koju ima dizajn proizvoda ali isto tako i udobnost korištenja, aspekt luksuza - ovo su tek neke vrijednosti koje vidimo u brendu Lexus, a koje prepoznajemo kao slične onima koje i sami u vlastitom brendu zastupamo i provodimo. Kao i segmenti Lexusa, svaki naš novi ‘item‘ izrađen je ručno od kvalitetne kože te se nadamo da se i u njemu prepoznaje barem dio umijeća i izvrsnosti kakvu vežemo za Lexus i Japan", objasnio je dizajner Marko Šabarić.

image
PRESS

Za ‘omotenashi‘ moment prvog hrvatskog Lexus Dayja pobrinula se Materia, hrvatski distributer matcha čaja koji dolazi izravno s farme pouzdanog i visoko cijenjenog proizvođača iz regije Uji u Kyotu, rodnog mjesta japanske matche.

image
PRESS
Linker
27. travanj 2024 16:17