Bez brige s Dijanom

Što nam se događa kad razum prevlada osjećaje govore Mila, Milana i Nikola

Što nam se dešava kada razum prevlada osjećaje? Nose li nam zrele godine kvalitetnije spoznaje o sebi i partnerskim odnosima, što zapravo želimo od partnera i je li raspad brakova neminovnost kojoj se teško othrvati? O tome ali i o još puno nijansi muško ženskih odnosa razgovarala sam sam kolumnisticom Glorije Milanom Vlaović, glumicom Milom Elegović i liječnikom koji usrećuje žene i muškarce, Nikolom Milojevićem. Razgovor smo snimali u prostoru JS Atelier.

BRAK

Suvremeni brak je u krizi, od života želimo sve više, živimo sve dulje pa ponekad brak i partnerska ljubav prerastu u kvalitetne obiteljske odnose i nakon raspada braka. Brak ulazi u fazu izazova kada djeca odu od kuće i kada smo prinuđeni shvatiti što je i je li uopće išta- ostalo od muško/ženskog odnosa.

SAZRIJEVANJE

Godine donose zrelost i boje razumijevanje sebe. Važno je baviti se sobom i to jest preduvjet kvalitetnijih odnosa, ali bavljenje sobom ne smije samo sebi postati svrha. Ljubav u mladosti često čitamo na krivi način, zato je zrelost prilika za bolje odnose. No, nije uvijek tako.

SREĆA

Svi mi smo u potrazi za srećom, ona je postala temeljni imperativ naših života. Jesmo li i zašto zasluge i krivnju za našu sreću, prepustili u ruke partnera?

RIJEČI I OSJEĆAJI

Pretačemo li svoje osjećaje u riječi? Komuniciramo li jasno svoju ljubav, naklonost, bijes ili ljutnju? Komunikacija je temelj svakog odnosa, pa i onog ljubavnog, bračnog, partnerskog. Kakvi ste s riječima?

LJUBAV

Znamo li uopće što je ljubav? Koliko smo je spremni dati i pokazati i koliki nam je kapacitet za primiti ljubav? Ljubav je važna, možda i najvažnija, slažu se Milana, Mila i Nikola, evo što kažu kako oni stoje s ljubavlju.

MALE STVARI

Male stvari, geste, djela ne koštaju ništa, a puno vrijede. Bez njih nema dobrog odnosa. Što male stvari zapravo jesu?

BLOKADE I SRAM

Što nas točno blokira da budemo sretni, da volimo i budemo voljeni? Jesmo li osvijestili svoje rane iz djetinjstva i koliko one utječu na naše veze? Zašto želimo mijenjati one osobine partnera koje su nam se nekada svidjele?

Cijeli video razgovor Bez brige s Dijanom pogledajte OVDJE.

Video razgovor Bez brige s Dijanom sniman je u prostoru JS Atelier.

Linker
14. travanj 2024 11:23