Kineski horoskop

Što nas očekuje u godini kojom vlada Sivi vodeni Zec

Provjerite što vam donosi kineski horoskop u 2023. godini - od 22. siječnja 2023. pa do 9. veljače 2024. vlada Sivi vodeni Zec.

Zec pripada yin grupi znakova i pod utjecajem je yin drveta, odnosno slabog, nježnog elementa predstavljenog cvijećem, bambusom, niskim raslinjem. Pametna je i nježna životinja i takav znak, ali je spreman učiti i postupno napredovati, slušati savjete mudrijih i iskusnijih, posebno Tigra, Psa i Zmaja. Tigar je znak koji je pod utjecajem jakog yang drveta i podržava ambicije Zeca i ako su dvoje u emotivnoj vezi, a pripadaju ovim znacima, bilo bi dobro da je on Tigar, a ona Zec. Ona potiče njegove ambicije, podržava ga u svemu, a ako je obrnut slučaj, veza može biti prilično problematična jer je ona također ambiciozna i ne podnosi konkurenciju, makar to bio i ljubavni partner. Zec se povezuje s Mjesecom i s promjenljivim raspoloženjem, iako mnogo toga ovisi o njegovoj spremnosti da se prilagodi i o elementima u osobnoj, kineskoj natalnoj karti.

ŠTAKOR

image
ISTOCKPHOTO

Za vas je ovo naporna godina jer vaš element yang jaka voda i njena snaga ne može doći do punog izražaja jer previše vode škodi slabom drvetu, odnosno cvijeću i niskom raslinju. Štakor neće znati prepoznati sve mogućnosti koje su mu na raspolaganju i zbog prevelike ambicije mogao bi upropastiti šanse koje mu se pružaju. Mogli biste dobiti dojam da vas mnogi ignoriraju ili opstruiraju u onome što želite postići. Nećete moći tolerirati nepristojno ponašanje i vjerojatno ćete se angažirati na novim poslovima, pokušavajući doživjeti uspjeh tamo gdje se podrazumijeva, kako biste pokazali sve što znate. Izvjesna doza nestrpljenja, čestih promjena raspoloženja ili trenutnih nezadovoljstava može biti povod za rasprave s onima koji će vam ukazivati na greške. Prema novcu ćete imati prilično neodgovoran stav i moguće je da ćete ga trošiti na nepotrebne stvari.

Ljubavni život može biti dosta kompliciran jer nećete biti dosljedni u pokazivanju osjećaja. Vaša nemirna, strastvena priroda traži uzbuđenja, a energije koje vladaju 2023. previše su pasivne za jednog Štakora. Yin voda i yin drvo previše su nježni za vaš znak koji je pod utjecajem jake yang vode. Ako ste u braku, imat ćete potrebu za slobodom, dok će slobodni biti skloni kratkim vezama i nepostojani.

Slagat ćete se s Majmunom i Tigrom i imat ćete potrebu za uzbuđenjima, a njih možete doživjeti uz navedene znakove pod utjecajem elementa metala koji podržava vodu, vaš element, te elementa jakog drveta, koje možete zaliti, tako da zajedno budete dobar tim. S Konjem ćete imati strastven odnos, ali prepun opasnosti od konstantnih svađa jer je Konj pod utjecajem elementa vatre koju ćete svojim elementom jake vode imati potrebu ugasiti. Potreba za dominacijom može uzrokovati povišeni krvni tlak ili glavobolje.

Amajlija sa slikom velikog vojvode može djelovati na vas zaštitnički, posebno ako je držite u zapadnom dijelu stana, kao i narukvica od crno-bijelog kamena.

Sretni brojevi: 2 i 3; boje: plava, zlatna i zelena; cvijet: ljiljan; strane svijeta: zapad, sjeverozapad i jugozapad

BIVOL

image
ISTOCKPHOTO

Ovo bi mogla biti za vas izuzetno povoljna godina tijekom koje ne samo da ćete moći ostvariti dobru zaradu nego ćete moći i uštedjeti dosta novca. Pružaju vam se nove mogućnosti i imat ćete priliku istaknuti se u kreativnim, umjetničkim projektima u istoj mjeri kao i u nekim krajnje konkretnim poslovima kao što su bankarstvo ili financije. Bit ćete smjeli, sigurni u sebe jer ćete biti okruženi ljudima koji vjeruju u vas i koji mogu prepoznati vaše talente. Dobro ćete se slagati za Zecom, Zmijom, a s jednom Kozom možete napraviti poslovni dogovor koji će vam donijeti dobru zaradu, ali samo ako budete točno odredili što je čija obaveza u poslu. Jedan Konj će vam nuditi suradnju i možete biti privučeni idejom o sjajnom projektu, ali je pitanje možete li izdržati tempo koji će vam nametnuti. Majmun će vam također ponuditi pomoć, ali će vas istovremeno iscrpljivati svojim prijedlozima i zahtjevima.

U ovoj godini ćete imati potrebu za izlascima, provodom i vjerojatno ćete često boraviti u prirodi, gdje biste mogli upoznati nekog tko će vam se svidjeti. Trebali biste biti oprezni vežete li se emotivno uz nekog Zmaja ili Psa jer koliko god vam se mogu svidjeti, nećete moći izdržati njihovu potrebu za dominacijom. Svinja i Pijetao mogu biti sasvim solidni partneri, a ako se zaljubite u Tigra, nemojte mu kontrirati jer ćete izazvati svađu. Moguće je da će se neki Štakor zaljubiti u vas i biti spreman uvijek vam biti pri ruci.

S obzirom na to da ćete zbog naglašene ambicije i puno obaveza biti skloni oscilacijama krvnog tlaka, amajlije koje mogu donijeti zaštitu su figurice ili slike žabe, štakora, zmije, bivola i pijetla.

Sretni brojevi: 1 i 4; boje: bijela, žuta, zelena; cvijet: cvijet breskve, tulipan; strane svijeta: sjever i jug

TIGAR

image
ISTOCKPHOTO

Vaš element je yang jako drvo, a godina 2022. bila je pod utjecajem yang vode. Imali ste izglede uspjeti, postaviti se kako treba i dobiti ono što ste htjeli. Ipak, možda ste bili previše direktni, a sada ćete biti taktičniji i spremniji pokazati da možete biti strpljivi i diplomatični. Imat ćete sjajne šanse za uspjeh i on neće izostati ni na profesionalnom ni na financijskom planu. Osobe koje vas cijene pokazat će vam to na konkretan način, plaćajući vas koliko vrijedite. Za mnoge ćete biti autoritet i moguće je unapređenje na odgovorniju poziciju. Vi ste lider za one koji razmišljaju kao vi, ali nemaju vašu snagu i sklonost rizicima. Moguća je velika zarada. Bit ćete često u iskušenju kada je riječ o suradnji s Konjem i Majmunom koji će iskušavati vaše strpljenje. Zmaj, Štakor i Pas će podržati sve vaše ambicije.

Ovo bi mogla biti sjajna godina budete li spremni pomoći drugima i podržati ih, a oni će vam biti zahvalni. U ljubavi ćete imati zaštitnički stav prema partneru, posebno ako ste ambiciozna žena, a partner je posvećen poslu i karijeri. U proljeće možete doživjeti romansu s osobom koja se bavi umjetnošću. Jedan Vepar i jedna Koza mogu se zaljubiti u vas i to će vam imponirati. Jedan Majmun i Konj mogli bi poticati vaše ambicije u svakom pogledu, moguće je i upoznavanje s nekim tko će vam se svidjeti, a Zmaj i Pas mogli bi vam imponirati kao suradnici. U lipnju i rujnu mogli biste biti skloni ozljedama i donošenju nesmotrenih poteza, što se može loše odraziti na odnos s jednim Majmunom. Štakor podržava vaše ambicije.

Kao zaštita može vam poslužiti figura crvenog konja u sjeveroistočnom dijelu stana, kao i figura pagode s pet elemenata.

Sretni brojevi: 1, 3 i 4; boje: plava, siva i narančasta; cvijet: žuti ljiljan; strane svijeta: sjever, istok i jug

ZEC

image
ISTOCKPHOTO

Spadate u profinjene znakove koji se prema svima ponašaju pristojno, ljubazno i s poštovanjem. Te osobine će tijekom ove godine doći do punog izražaja i vi ćete zbog naglašenog elementa vode biti posebno osjetljivi prema svima koji od vas budu očekivali pažnju i razumijevanje. Dobro ćete se slagati s Kozom, Psom i Veprom, a probleme u komunikaciji možete imati sa Štakorom i Pijetlom. Tigar će vas posebno intrigirati jer će vam uvijek biti od velike pomoći, što ćete vi posebno cijeniti. Tijekom godine bit ćete skloni promjenama, putovanjima, imat ćete veliku želju napraviti značajnu promjenu u životu, što se ne preporučuje jer možete biti previše impulzivni i nedovoljno racionalni. Voda hrani cvijeće i nisko raslinje koje simbolizira vaš znak pa ćete imati sasvim dovoljno svega što vam je potrebno, ali ćete željeti još više u svakom segmentu života. Tzv. kineska božica Mjeseca je simbol Zeca, koji predstavlja njegovu profinjenost. U ovoj ćete godini biti spremni baviti se stručnim usavršavanjem i mnogi će htjeti proučavati alternativne oblike liječenja. Oni koji se profesionalno bave medicinom također će biti uspješni, kao i oni koji se bave umjetnošću.

Ljubavni život će biti raznovrstan, ali mnogi predstavnici ovog znaka neće biti sigurni u svoj izbor jer će im se mnogi udvarati pa bi mogli biti brzopleti. Ako ste žena i svidi vam se predstavnik nekog jakog yang znaka, vjerojatno ćete se jako zaljubiti i biti spremni podrediti se partneru.

Amajlija koja vam donosi sreću je upravo slika Zeca.

Sretni brojevi: 3, 4 i 6; boje: crvena, ružičasta i plava; cvijet: jasmin; strane svijeta: istok, jug i sjeverozapad

ZMAJ

image
ISTOCKPHOTO

Izuzetno povoljna godina za predstavnika vašeg znaka. Vi ste yang zemljani znak s elementom drveta, a Zec je pod utjecajem slabog drveta. Zemlja je stabilnost, drvo je rast, a voda, element koji vlada ove godine Zecom, donosi i novac i ljubav. Mnoge prilike će vam se ukazati i vi ćete ih iskoristiti, samo nemojte biti skloni pretjerivanju da ne biste bili na gubitku. Mnogobrojne ideje će vam padati na pamet i nećete znati koju ćete prije realizirati. Ako radite u velikoj tvrtki, moguće je napredovanje. Bit ćete motivirani družiti se s onima koji su vam slični, ali i s osobama koje su inventivne i s kojima možete započeti neke nove projekte. Bit ćete skloni financijskim rizicima. Ovo je sjajna godina za one koji priželjkuju ljubav i, bez obzira na spol, imat ćete velike šanse doživjeti lijepe trenutke, posebno u proljeće. Bit ćete prilično taktični i izbjegavat ćete rasprave, iako ćete se naći u situaciji da se bespotrebno upustite u prepirke sa Psom, Majmunom ili Konjem. U svemu ćete gledati nešto pozitivno. Štakor vam može ponuditi suradnju pod rizičnim uvjetima, a Bivol i Vepar će vam biti lojalni. Na ljubavnom planu bit će vam zanimljivi Pijetao i Zec. Zmija i Koza mogli bi se zaljubiti u vas. Jesen je za vas uvijek puna izazova, imat ćete prilike upoznati osobe koje su vam slične, ali mogu vas doživjeti kao konkurenciju pa biste trebali u to vrijeme biti manje otvoreni i iskreni u komunikaciji s onima koje prvi put susrećete.

Sretni brojevi: 1, 6 i 7; boje: zlatna, srebrna i sivkasto bijela; cvijet: begonija; strane svijeta: jug, zapad

ZMIJA

image
ISTOCKPHOTO

Što se posla tiče, ovo će biti mirna godina tijekom koje će Zmija imati dosta podrške osoba koje je cijene i koje su joj privržene. Ako želite promijeniti posao ili napredovati, imat ćete podršku. Ništa novo ne biste trebali očekivati na poslovnom i financijskom planu, ali to ne znači da nećete imati priliku biti uspješni. Ako tražite posao, nemojte biti sramežljivi i skromni, jer ste veoma sposobni, talentirani i najvjerojatnije će se pružiti prilika za poslom koji bi vam isprva mogao izgledati previše zahtjevan. Mogli biste biti izuzetno uspješni u domeni diplomacije, ekonomije, mode, umjetnosti, alternativnih oblika liječenja i književnosti. Također ste izvrstan pregovarač i bit ćete dobri kao timski igrač.

Pijetao, Majmun i Bivol bit će gotovo idealni kao partneri, ali činit će se da niste toga svjesni, jer ćete stalno biti u potrazi za nečim drugim. Moguće je da ćete upravo kada je ljubav u pitanju biti previše suzdržani, perfekcionist u traženju onog pravog. Mogli biste pogriješiti ulazeći u vezu s nekim koga doživljavate kao prijatelja ili se ta osoba prema vama ponaša zaštitnički, ali nema prave strasti. Vi ste istovremeno romantični i racionalni i to će biti razlog zbog čega nećete moći procijeniti one s kojima dolazite u kontakt. Zec i Svinja će biti prema vama veoma ljubazni i moguće je da bi veza s njima mogla biti uspješna. Što se zdravlja tiče, nemojte zapostavljati kronične tegobe da se ne bi pretvorile u nešto ozbiljnije.

Sretni brojevi: 2, 8 i 9; sretne boje: crna, crvena i žuta, cvijet: cvijet trešnje; strane svijeta: istok, zapad i jugozapad

KONJ

image
ISTOCKPHOTO

Možete očekivati uspješnu godinu tijekom koje ćete vladati situacijom, posebno kada je riječ o poslu i karijeri. Bit ćete krajnje realni i sposobni procijeniti prilike koje treba iskoristiti, a u tome vam mogu pomoći Tigar, Zec i Vepar. Imat ćete povjerenja u suradnike, čak više u one nižeg ranga koji će se ponašati lojalno i vi ćete to znati cijeniti. Godina nije posebno povoljna za promjenu posla, što ne znači da ne trebate tražiti nešto bolje ako vam sadašnja pozicija ne odgovara. Ako nemate posao, naći ćete ga posredstvom bliske osobe, rođaka, mlađeg člana obitelji ili prijatelja. Bit ćete posebno darežljivi prema Kozi i Bivolu. Imajte u vidu da je vaš element jake vatre zbog velike ambicije katkad previše naporan, sklon nerealnom optimizmu, ali povremeno i bijesu i potrebi za dominacijom, što osobama koje pripadaju yin znakovima poput Zeca nikako ne odgovara. Pokušat ćete se nametnuti i iz najbolje namjere ponekad se angažirati i oko onih kojima to nije potrebno. Bilo bi mudro prilagoditi se atmosferi na poslu, a i u privatnom životu koja neće odisati tako jakom energijom jer ćete jedino tako izbjeći rasprave, posebno s osjetljivim osobama. Ljeto je vaše doba i tada ste najjači i spremni na razne vrste avantura. Mogli biste biti netaktični i povrijediti one do kojih vam je veoma stalo a da toga niste svjesni. Obratite pažnju na kardiovaskularni sustav, mogućnost ekcema, opekotina, a problem može biti i višak kilograma.

Sretni brojevi: 2, 3 i 7; boje: žuta, zelena; cvijet: jasmin; strane svijeta: istok, zapad i jug

KOZA

image
ISTOCKPHOTO

Pripadate znacima yin grupe i kako ste pod utjecajem slabe zemlje koja je predstavljena dolinom, vi ste savršeni za nježno cvijeće koje je simbolizirano yin drvetom. Bit ćete mnogima utjeha i ljudi će vas željeti u svojoj blizini. Vaša intuicija je izuzetno jaka, imat ćete savršen uvid u sve što se događa i znat ćete odabrati ono što je najbolje za vas. Ovo nije godina u kojoj možete zablistati, ali možete biti zadovoljni budete li spremni na zadatke koji vam ne odgovaraju u potpunosti ili nisu onoliko plaćeni koliko vi priželjkujete. Ipak, iz vaše požrtvovnosti i spremnosti na kompromise iskrsnut će neke nove prilike i uspjet ćete uspostaviti kontakt s onima koji će vam pružiti pravu priliku da se istaknete. Ako ste samostalni u poslu ili ste u prilici birati posao, vjerojatno će to biti nešto veoma kreativno. Ljubavni život može biti uzbudljiv jer ćete se naći u prilici da upoznate osobe različitog senzibiliteta i mnogi će vam se na prvi pogled dopasti. Volite jake ličnosti, ali možete biti prilično naivni i nespremni pratiti ih kada je njihova karijera u pitanju. Ako ste žena, budite dobri sa Zecom, Bivolom ili Zmijom koji će pokazati razumijevanje za vas umjesto s Tigrom ili Štakorom, koji mogu biti prilično manipulativni i kojima će imponirati vaša suptilnost i odanost. Muškarci će biti mnogo oprezniji, ali i zaljubljiviji i može im se svidjeti Majmun ili Pijetao s kojima neće moći tako lako izaći na kraj.

Sretni brojevi: 2 i 7; boje: smeđa, crvena i purpurna; cvijet: karanfil; strana svijeta: sjever

MAJMUN

image
ISTOCKPHOTO

Pripadate tzv. jakim, yang znakovima i ostavljate dojam da biste mogli sa svakim izaći na kraj ili da možete odoljeti svakom udarcu. Naprotiv, vi ste vrlo senzibilni, ali niste slabi. Često trpite nepotrebno mnogo toga što vam ne odgovara nalazeći opravdanje za postupke osoba s kojima dolazite u poslovne kontakte. Zbog toga vas ljudi često iskorištavaju. Kako metal podržava vodu, element koji vlada ovom godinom, bit ćete mnogima oslonac, među ostalim i u financijskom pogledu. Pazite da ne trošite previše na nepotrebne stvari, više se bavite sobom manje drugima jer novac lako dajete. Planirate li investirati u neke vrijedne stvari, konzultirajte se s Tigrom ili Štakorom. Možete ući u poslovni aranžman koji će biti više nego povoljan. Ako ste odnedavno u braku ili planirate vjenčanje, partner će vam biti od velike pomoći, posebno ako je rođen u godinama koje završavaju na 2, 3 ili 5. Moguć je odlazak u inozemstvo, posebno u neku zapadnu zemlju. Na nekom takvom putovanju možete upoznati Zmaja ili Zeca - bit ćete oduševljeni njihovim idejama, ali iza toga će postojati i želja da ostvarite emotivnu vezu. Ako ste dulje vrijeme u emotivnoj krizi ili ste slobodni, možda ćete brzopleto donijeti odluku koja se tiče vašeg privatnog života, što bi mogao biti pogrešan potez.

Sretni brojevi: 4 i 9; boje: bijela, plava i zlatna; cvijet: krizantema; strane svijeta: sjever, sjeverozapad i zapad

PIJETAO

image
ISTOCKPHOTO

Iako spadate u znakove koji su pod utjecajem slabog metala, koji je predstavljen dragim kamenjem i novčićima, vi ste podjednako i romantični i racionalni. Ove godine naglašen je utjecaj elementa vode pa ćete biti sentimentalniji nego inače, što znači da ćete morati pokazati samokontrolu. Pokušat ćete doživjeti transformaciju. Ugledat ćete se na druge, a vaše predstavljanje u javnosti bit će od velikog značaja. Zec i Zmaj mogu pokazati zanimanje za vas i na poslovnom i na emotivnom planu. Možete doživjeti zanimljive susrete koji će obogatiti vaš život u svakom pogledu. Financijski biste mogli dobro stajati, ali ako ulazite u posao s Konjem, Majmunom ili Psom, bit ćete vjerojatno na neki način u podređenom položaju. Vi spadate u diplomatske znakove koji nikada ne idu protiv svojih interesa, ali kako je voda element emocija, a metal podržava vodu, pokušat ćete napraviti ono što je najbolje ne samo za vas već i za one koji su vam dragi. Bit ćete izuzetno požrtvovni u svakom pogledu. Privlačit će vas senzibilne osobe i lako se može dogoditi da uđete u vezu s osobom koja ima veze s medicinom ili umjetnošću.

Sretni brojevi: 5, 7 i 8; boje: žuta, bijela, zlatna i srebrna; cvijet: gladiola; strana svijeta: zapad

PAS

image
ISTOCKPHOTO

Vi ste kao Zmaj, znak koji pripada yang zemlji. Međutim, Zmaj je yang zemlja koja u sebi sadrži elemente drveta i zbog toga se slaže s Tigrom i Zecom koji su pod utjecajem drveta, dok je Pas yang zemljani znak koji je pod utjecajem metala jer mu prethode dva metalna znaka, Majmun i Pijetao. Tako Pas ima dosta osobina i jednog i drugog znaka, ali je mnogo borbeniji, direktniji, manje suptilan i manje sentimentalan. Metal se vadi iz zemlje, tako se Pas najviše oslanja na sebe i spreman je raditi na svom usavršavanju. Ima o sebi visoko mišljenje. Tijekom ove godine možete biti neuobičajeno sentimentalni i spremni na kompromise jer ste kao i drugi znakovi pod utjecajem vode, elementa koji vlada godinom. Počet ćete primjećivati i ono na što ranije niste obraćali pažnju. Mnogo ste uviđavniji, što se pozitivno odražava na vaš ljubavni život. Ako ste muškarac, bit ćete pravi džentlmen, mnoge će vas žene smatrati neodoljivim, a ako ste žena, manje ćete obraćati pažnju na materijalne vrijednosti, mnogo više na emotivne i imat ćete potrebu za partnerom koji će biti uviđavan. Moguće je da ćete upravo nekog takvog i upoznati. Povoljni mjeseci su rano proljeće i kasna jesen. S Konjem možete imati veoma dinamičan odnos, ali nećete dopustiti da on dominira nad vama. Zmija i Zec vam savršeno odgovaraju.

Sretni brojevi: 3, 4 i 9; boje: crvena, zelena i purpurna; cvijeće: orhideja, ruža; strane svijeta: istok, jug i sjeveroistok

SVINJA

image
ISTOCKPHOTO

Za mnoge ste najtajanstveniji znak jer ste jako ljubazni i kooperativni. Spremni ste uključiti se u neke poslove u okviru kojih će doći do izražaja sve vaše sposobnosti, posebno za dobru komunikaciju, jer točno znate kako se trebate postaviti da biste bili prihvaćeni među onima do kojih vam je stalo. Slaba voda je vaš glavni element, baš kao što je to slučaj ove godine kada slaba voda vlada Zecom. Zec je slabo drvo, tako da ste vi jedan od onih znakova koji će biti u stanju pomoći drugima i to će mnogi cijeniti. Ne biste se trebali zanositi nekim velikim planovima, posebno ne u radu s Konjem ili Tigrom, iako će Štakor i Bivol biti za vas autoritet i bit ćete ih spremni poslušati. Romantični dio vaše prirode dolazi do izražaja i ako ste umjetnik, bit ćete vrlo uspješni. Mnogi će biti iznenađeni vašim aktivnim stavom, jer ste osoba koja ne voli biti u prvom planu i nametati se. U ljubavi ćete biti izuzetno popustljivi, ali uporni, nećete dopustiti partneru da provodi mnogo vremena sam.

Sretni brojevi: 2, 5 i 8, boje: žuta, smeđa i zlatna; cvijet: tratinčica; strane svijeta: istok i jugoistok

Rođeni u godini Štakora

  • 6. veljače 1924. - 23. siječnja 1925. - yang drvo
  • 24. siječnja 1936. - 10. veljače 1937. - yang vatra
  • 10. veljače 1948. - 28. siječnja 1949. - yang zemlja
  • 28. siječnja 1960. - 14. veljače 1961. - yang metal
  • 15. veljače 1972. - 2. veljače 1973. - yang voda
  • 2. veljače 1984. - 19. veljače 1985. - yang drvo
  • 19. veljače 1996. - 6. veljače 1997. - yang vatra
  • 2. veljače 2008. - 25. siječnja 2009. - yang zemlja
  • 25. siječnja 2020. - 11. veljače 2021. - yang metal

Rođeni u godini Bivola

  • 11. veljače 1937. - 30. siječnja 1938. - yin vatra
  • 29. siječnja 1949. - 16. veljače 1950. - yin zemlja
  • 15. veljače 1961. - 4. veljače 1962. - yin metal
  • 3. veljače 1973. - 22. siječnja 1974. - yin voda
  • 20. veljače 1985. - 8. veljače 1986. - yin drvo
  • 7. veljače 1997. - 27. siječnja 1998. - yin vatra
  • 26. siječnja 2009. - 13. veljače 2010. - yin zemlja
  • 12. veljače 2021. - 31. siječnja 2022. - yin metal

Rođeni u godini Tigra

  • 31. siječnja 1938. - 18. veljače 1939. - yang zemlja
  • 17. veljače 1950. - 5. veljače 1951. - yang metal
  • 5. veljače 1962. - 24. veljače 1963. - yang voda
  • 23. siječnja 1974. - 10. veljače 1975. - yang drvo
  • 9. veljače 1986. - 28. siječnja 1987. - yang vatra
  • 28. siječnja 1998. - 15. veljače 1999. - yang zemlja
  • 14. veljače 2010. - 2. veljače 2011. - yang metal
  • 1. veljače 2022. - 21. siječnja 2023. - yang voda

Rođeni u godini Zeca

  • 2. veljače 1927. - 22. siječnja 1928. - yin vatra
  • 19. veljače 1939. - 7. veljače 1940. - yin zemlja
  • 6. veljače 1951. - 26. siječnja 1952. - yin metal
  • 25. siječnja 1963. - 12. veljače 1964. - yin voda
  • 11. veljače 1975. - 30. siječnja 1976. - yin drvo
  • 29. siječnja 1987. - 16. veljače 1988. - yin vatra
  • 16. veljače 1999. - 4. siječnja 2000. - yin zemlja
  • 3. veljače 2011. - 22. siječnja 2012. - yin metal

Rođeni u godini Zmaja

  • 23. siječnja 1928. - 9. veljače 1929. - yang zemlja
  • 8. veljače 1940. - 26. siječnja 1941. - yang metal
  • 27. siječnja 1952. - 13. veljače 1953. - yang voda
  • 13. veljače 1964. - 1. veljače 1965. - yang drvo
  • 31. siječnja 1976. - 17. veljače 1977. - yang vatra
  • 17. veljače 1988. - 5. veljače 1989. - yang zemlja
  • 5. veljače 2000. - 23. siječnja 2001. - yang metal
  • 23. siječnja 2012. - 9. veljače 2013. - yang voda

Rođeni u godini Zmije

  • 10. veljače 1929. - 29. siječnja 1930. - yin zemlja
  • 27. siječnja 1941. - 14. veljače 1942. - yin metal
  • 14. veljače 1953. - 2. veljače 1954. - yin voda
  • 2. veljače 1965. - 20. siječnja 1966. - yin drvo
  • 18. veljače 1977. - 6. veljače 1978. - yin vatra
  • 6. veljače 1989. - 26. siječnja 1990. - yin zemlja
  • 24. siječnja 2001. - 11. veljače 2002. - yin metal
  • 10. veljače 2013. - 30. siječnja 2014. - yin voda

Rođeni u godini Konja

  • 30. siječnja 1930. - 16. veljače 1931. - yang metal
  • 15. veljače 1942. - 4. veljače 1943. - yang voda
  • 3. veljače 1954. - 23. siječnja 1955. - yang drvo
  • 21. siječnja 1966. - 8. veljače 1967. - yang vatra
  • 7. veljače 1978. - 27. siječnja 1979. - yang zemlja
  • 27. siječnja 1990. - 14. veljače 1991. - yang metal
  • 12. veljače 2002. - 31. siječnja 2003. - yang voda
  • 31. siječnja 2014. - 18. veljače 2015. - yang drvo

Rođeni u godini Koze

  • 17. veljače 1931. - 5. veljače 1932. - yin metal
  • 5. veljače 1943. - 24. siječnja 1944. - yin voda
  • 24. siječnja 1955. - 11. veljače 1956. - yin drvo
  • 9. veljače 1967. - 29. siječnja 1968. - yin vatra
  • 28. siječnja 1979. - 15. veljače 1980. - yin zemlja
  • 15. veljače 1991. - 3. veljače 1992. - yin metal
  • 1. veljače 2003. - 21. siječnja 2004. - yin voda
  • 19. veljače 2015. - 7. veljače 2016. - yin drvo

Rođeni u godini Majmuna

  • 6. veljače 1932. - 25. siječnja 1933. - yang voda
  • 25. siječnja 1944. - 12. siječnja 1945. - yang drvo
  • 12. siječnja 1956. - 30. siječnja 1957. - yang vatra
  • 30. siječnja 1968. - 16. veljače 1969. - yang zemlja
  • 16. veljače 1980. - 4. veljače 1981. - yang metal
  • 4. veljače 1992. - 22. siječnja 1993. - yang voda
  • 22. siječnja 2004. - 8. veljače 2005. - yang drvo
  • 8. veljače 2016. - 27. siječnja 2017. - yang vatra

Rođeni u godini Pijetla

  • 26. siječnja 1933. - 13. veljače 1934. - yin voda
  • 13. veljače 1945. - 1. veljače 1946. - yin drvo
  • 31. siječnja 1957. - 17. veljače 1958. - yin vatra
  • 17. veljače 1969. - 5. veljače 1970. - yin zemlja
  • 5. veljače 1981. - 24. siječnja 1982. - yin metal
  • 23. siječnja 1993. - 9. veljače 1994. - yin voda
  • 9. veljače 2005. - 28. siječnja 2006. - yin drvo
  • 28. siječnja 2017. - 15. siječnja 2018. - yin vatra

Rođeni u godini Psa

  • 14. veljače 1934. - 3. veljače 1935. - yang drvo
  • 2. veljače 1946. - 21. siječnja 1947. - yang vatra
  • 18. veljače 1958. - 7. veljače 1959. - yang zemlja
  • 6. veljače 1970. - 26. siječnja 1971. - yang metal
  • 25. siječnja 1982. - 12. veljače 1983. - yang voda
  • 10. veljače 1994. - 30. siječnja 1995. - yang drvo
  • 29. siječnja 2006. - 17. veljače 2007. - yang vatra
  • 16. veljače 2018. - 4. veljače 2019. - yang zemlja

Rođeni u godini Svinje

  • 4. veljače 1935. - 23. siječnja 1936. - yin drvo
  • 22. siječnja 1947. - 9. veljače 1948. - yin vatra
  • 8. veljače 1959. - 27. siječnja 1960. - yin zemlja
  • 27. siječnja 1971. - 14. veljače 1972. - yin metal
  • 13. veljače 1983. - 1. veljače 1984. - yin voda
  • 31. siječnja 1995. - 18. veljače 1996. - yin drvo
  • 18. veljače 2007. - 6. veljače 2008. - yin vatra
  • 5. veljače 2019. - 24. siječnja 2020. - yin zemlja
Linker
20. travanj 2024 03:39