Bite Art stigao je do New Yorka

 PRESS
BITE ART

Umjetnički keksi iz Hrvatske oduševili uzvanike na gala večeri u njujorškom Metropolitan muzeju

Paprenjaci s umjetničkim reprodukcijama Cezannea, Van Gogha i Maneta, proizvedeni po originalnoj ideji zagrebačkog Bite Arta, stigli su i do New Yorka.

Paprenjaci s umjetničkim reprodukcijama Cezannea, Van Gogha i Maneta, proizvedeni po originalnoj ideji zagrebačkog Bite Arta, stigli su i do New Yorka.

Zagrebački paprenjaci Bite Art oduševili su uzvanike na svečanosti "The Heroes of New York" u muzeju Metropolitan. Ta gala večera koja je bila središnji ovogodišnji događaj neprofitne organizacije YMCA, okupila je ugledne Njujorčane, istaknula najzaslužnije za razvoj tamošnje zajednice te organizaciji poslužila kao zahvala sponzorima i donatorima.

image

Paprenjaci s reprodukcijom umjetničkih djela

U pripremi događaja pomno se pazilo na izbor svakog detalja – od lokacije preko umjetničkog i zabavnog programa do jelovnika. Od proizvođača keksa Bite Art zatraženo je da osmisli limitiranu ediciju svojih proizvoda koje su organizatori darovati uzvanicima za uspomenu.

image

Hrvatski paprenjaci Bite Art posluženi na gala večeri The Heroes of New York u Metropolitan muzeju

CHASI ANNEXY PRIVATNA ARHIVA

"Predložili smo da vizuali na našim keksima budu djela iz arhiva muzeja. Bili smo presretni kad nam je koncept prihvaćen i kad nam je Metropolitan ustupio prava za aplikaciju djela iz svog fundusa. Tako su se na našim keksićima našli Cezanne, Manet i Van Gogh te jedan vizual rađen početkom 20. stoljeća s igračem baseball kluba New York Mets. Budući da je tema događaja bila ‘Ljeto u New Yorku’, u suradnji s Design Bureauom Izvorka Jurić stvorili smo kreativno rješenje pakiranja keksića kojim posebne vibracije ovog godišnjeg doba povezujemo sa slavnom tradicijom njujorške podzemne željeznice”, rekla je Ana Šerić koja je osmislila kekse Bite Art.

image

Gala večera The Heroes of New York održana je u Metropolitan muzeju

DINO LENGER PRIVATNA ARHIVA

Za svečanost The Heroes of New York napravljeno je 400 pakiranja, tj. kolekcija s po četiri umjetnička keksa Bite Art. Iako izvoz tih specifičnih keksa u Sjedinjene Američke Države nije bio nimalo jednostavan, Ana Šerić priznaje da se trud na kraju isplatio. Na svečanosti u Metropolitanu pljuštale su pozitivne reakcije na rad njezina tima.

image

Uzvanici su bili oduševljeni suvenirom iz Hrvatske

DE PING LUO PRIVATNA ARHIVA

Bite Art kekse po narudžbi proizvodi za posebne događaje, tvrtke i kulturne ustanove. Tako u proizvodnji suvenira surađuje s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu i muzejom The Hub u Mostaru. Razvija i nove suradnje s kulturnim ustanovama u Norveškoj i SAD-u. Kreativna zagrebačka ekipa nada se da će tih suradnji u budućnosti biti što više te da će mnogi zaljubljenici u umjetnost biti u mogućnosti gricnuti umjetnost s okusom zagrebačkog paprenjaka.

image

Ana Šerić osnivačica je Bite Arta

ANJA KUKOR
Linker
28. travanj 2024 09:07