Kylie Minogue

 INSTAGRAM
posebno izdanje

Žene koje inspiriraju: Helen Mirren, Kylie Minogue i Viola Davis dobile su svoju Barbie lutku

Proslava Dana žena poklapa se i sa 65. rođendanom Barbie lutke koji je inače 9. ožujka, a Mattel je odlučio odati počast i napraviti jedinstvene lutke poznatih dama koje su mnogima uzor.

Proslava Dana žena poklapa se i sa 65. rođendanom Barbie lutke koji je inače 9. ožujka, a Mattel je odlučio odati počast i napraviti jedinstvene lutke poznatih dama koje su mnogima uzor.

Povodom Međunarodnog Dana žena koji se tradicionalno obilježava 8. ožujka, tvrtka Mattel odala je počast ženama jedinstvenom Barbie lutkom. Tako su sada svoju lutku dobile poznate pjevačice i glumice, redateljice iz cijelog svijeta, među kojima se ističu glumice Viola Davis i Helen Mirren te pjevačice Shania Twain i Kylie Minogue. Lutke se neće moći kupiti u trgovinama, već će biti dar tim ženama, kao gesta zahvalnosti za posao koji rade. Kreativci iz Mattela surađivali su s poznatim damama kako bi im lutke bile što sličnije.

image

Helen Mirren u Cannesu

NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM/SHUTTERSTOCK

Tako lutka proslavljene glumice Helen Mirren prikazuje nju u raskošnoj plavoj haljini brenda Dela Corea koju je nosila na festivalu u Cannesu 2023. godine. Također u ruci drži maleni Oscar koji je Mirren osvojila 2007. godine za ulogu kraljice Elizabete II. u biografskom filmu "The Queen". "Biti izabrana kao uzor nekome je ogromna čast. Ovo mi je jako poseban trenutak i definitivno ga mogu dodati na listu najdražih postignuća. Imam titulu Dame Britanskog carstva, Oscara i zvijezdu na stazi slavnih u Hollywoodu, a evo sada imam i svoju Barbie", istaknula je Mirren. Inače, 78-godišnjakinja je imala ulogu naratorice u ljetnom kino-hitu "Barbie".

image

Barbie lutke

MATTEL

Proslava Dana žena poklapa se i sa 65. rođendanom Barbie lutke koji se obilježava 9. ožujka. "Djevojčice moraju imati priliku vidjeti žene kako žive svoje snove", rekla je Kim Culmone, potpredsjednica voditelja dizajna za lutke u tvrtki Mattel.

image

Viola Davis je također jedna od inspirativnih žena

JOHN NACION/SHUTTERSTOCK JOHN NACION/SHUTTERSTOCK

Osim Helen, i glumica Viola Davis je isto dobila svoju lutku, a iz Mattela su rekli kako je razlog je vrlo jednostavan. Davis je talentirana glumica, producentica i humanitarka. Jedna je od rijetkih glumica koja se može pohvaliti titulom EGOT-a (umjetnici koji su u svojoj karijeri osvojili Emmy, Grammy, Oscar i Tony). Davis mnogi pamte po kriminalističkoj seriji "How to Get Away with Murder", za koju je osvojila Emmy 2015. godine za najbolju dramsku glumicu. Oscara za najbolju sporednu žensku ulogu dobila je 2016. s filmom "Fences". Prestižnu kazališnu nagradu Tony osvojila je za predstave "King Hedley II" iz 2001. i "Fences" 2010. godine, a Grammyja u kategoriji najbolje audioknjige za "Finding Me" 2023.

Inspirativnu priču ima i kanadska pjevačica Shaina Twain. Jedna je od najprodavanijih country pjevačica, prodavši više od 100 milijuna albuma. Osvojila je pet Grammyja, a poznata je po hitovima "Man! I Feel Like A Woman!", "That Don‘t Impress me Much", "You‘re Still The One" i brojnih drugih. Barbie lutku je dobila i australska pjevačica Kylie Minogue koja je u dugogodišnjoj karijeri osvojila dva Grammyja i četiri nagrade Brit. Proslavila se hitovima "I Should Be So Lucky", "Spinning Around", Can‘t Get You Out of My Head" i brojnim drugim.

Osim njih svoje izdanje Barbie lutke dobile su i meksička redateljica i producentica Lila Avilés, japanski model Nicole Fujita, njemačka komičarka Enissa Amani te brazilska content kreatorica Maira Gomez.

Linker
26. travanj 2024 06:21