IMAXtree
KAD ONA PRIČA - SLUŠAJTE

4 znaka kojima vam koža govori - dosta!

S obzirom na to da se radi o najvećem organu koji je ujedno i na prvoj liniji obrane našeg imunosnog sustava, koža ima poprilično dobre komunikacijske vještine i zbog toga je vrlo važno da je "slušate".

Svaka krema ili tretman, ma koliko luksuzni bili, ne moraju biti nužno dobri za nas, a ako ne znamo prepoznati znakove kojima nam koža govori da joj se proizvod ne sviđa, možemo je nepovratno oštetiti. Četiri su poprilično jasna znaka kojima nas upozorava da je vrijeme za promjenu beauty rutine.

Svrbež

Ako osjetite da vas koža svrbi odmah nakon nanošenja preparata, odmah prestanite i posjetite dermatologa kako biste provjerili da se možda ne radi o nekakvoj alergiji. Radi se od najosnovnijem od signala koji može biti naznaka alergijske reakcije mnogo prije no što nastupe vizualne promjene.

Bol

Osjećaj peckanja nikako nije dobar znak, ali to ne znači da zauvijek trebate prestati koristiti taj proizvod. Moguće je da se radi o trenutačnoj osjetljivosti kože ili je ona jednostavno ispucala pa kada se oporavi možete ponovno nastaviti s njegovim korištenjem.

-->

Crvenilo

Dugotrajno korištenje proizvoda koji vašoj koži ne odgovara može dovesti i do pucanja krvnih žilica zbog čega je najbolje odustati od proizvoda i beauty rutina nakon kojih vam je koža izrazito crvena. Naravno, umjereno crvenilo nakon pilinga i čišćenja nisu znak za uzbunu.

Bubuljice

Nije potrebno dodatno pojašnjavati – ako proizvod prouzrokuje akne, alergijske mjehuriće i čiriće, odmah prestanite s njegovim korištenjem.

-->

Linker
19. travanj 2024 11:20