PRED OGLEDALOM

Glumica Katarina Baban voli svoje nesavršenosti: ‘Zahvaljujući masnoj koži nemam problema s borama‘

Glumica i modna dizajnerica Katarina Baban, koja je nedavno održala prvu samostalnu reviju, otkriva kako se u mladosti riješila akni, tko joj je stilski uzor te što joj nakon meditacije i joge predstavlja najveće zadovoljstvo.

LJUBAV PREMA SEBI

Imam masniji tip kože, koji mi je u ranoj mladosti zadavao dosta problema. Do prije pet, šest godina sam se borila s aknama, a potom je nastupila borba s mrljama i ožiljcima. Proces oporavka je bio dugotrajan i težak, zbog čega sam promijenila brojne proizvode i preparate, a sve na preporuku dermatologa. Sada, uz pravilnu prehranu i tretmane, situacija je pod kontrolom i mogu reći da na sebi cijenim sve što prije nisam voljela: zahvaljujući masnoj koži nemam problema s borama, a mogla bih imati barem smijalice! Najzadovoljnija sam pak ljeti, kad moja svijetla put dobije lijepu, blago preplanulu boju.


VJERNA ISTOJ KOZMETICI

Već godinama koristim preparate La Roche Posay, a njihova Effaclar linija puno mi je pomogla u borbi s aknama. Moja rutina sastoji se od čišćenja kože i nanošenja jedne kreme ili seruma: ujutro je to hijaluronski ili serum s C vitaminom, a navečer biram preparat ovisno o potrebama kože. Najvažnije mi ju je dobro očistiti i nahraniti.


PRIJATELJICE NAJBOLJE ZNAJU

Šminkanje mi nikad nije bilo pretjerano važno, čak ni na sceni ne volim intenzivan make-up na svom licu. Ali, fascinira me umijeće šminkanja pa na društvenim mrežama pratim neke istaknute vizažiste - ne proučavam što koriste, nego kako to koriste. Kod kupnje novih proizvoda uvijek se konzultiram s prijateljicama, tako sam nedavno saznala za Lancôme Hypnôse maskaru, a postoji nekoliko preparata kojima sam godinama vjerna - primjerice tekućem puderu L’Oreal True Match. Novije otkriće mi je parfem Lancôme Idôle.

image

Prijateljica mi je preporučila - i ja sam jako zadovoljna - maskarom Lancôme Hypnôse, kaže Katarina.

PRESS

ONAJ DAN U MJESECU

Kosa mi je tanka i prirodno plava, ali svejedno je dodatno posvjetljujem pramenovima. Volim što je duga i drago mi je što nisam nedavno podlegla hirovitoj ideji da se ošišam na kratko a la Charlize Theron - frizerka me molila da to ne napravim jer je znala da ću za pet dana požaliti zbog toga. Živim za “onaj dan u mjesecu” kad odlazim u frizerski studio Art, gdje moju kosu njeguju odličnim Kemon preparatima. Zna se dogoditi da mjesecima rade na mojoj kosi, popravljaju kvalitetu i teksturu, a onda dobijem posao zbog kojeg me svaki dan feniraju ili peglaju - i sav trud ode u nepovrat.

VJEČNA ROMANTIČARKA

Svoj odjevni stil opisala bih kao romantičarski. Obožavam haljine, pastelne boje, eleganciju i ženstvenost. Ništa mi ne znače trendovi koji traju jednu sezonu, takvu odjeću ne kupujem i ne nosim. Na Instagramu pratim žene koje promoviraju dobre modne kombinacije, jako mi se sviđa stil influencerice Leone Hanne.

image

Glumicu i modnu dizajnericu fascinira umijeće šminkanja

JOANA PACIOREK

PRIRODNI RITUALI

Vodim računa o tome što jedem, zbog zdravlja općenito, a posebno stoga što znam koliko prehrana utječe na kožu. Ujutro meditiram, potom vježbam jogu, a nakon svega se nagradim - šalicom vruće i mirisne kave.

Linker
15. travanj 2024 16:17