MESSY HAIR TREND

Kad kosa vodi glavnu riječ: Pet trendi i opuštenih frizura koje morate isprobati

Već se dugo na modnoj sceni trendovi kreću prema sve opuštenijem stilu, a tome su se prilagodile i frizure. "Messy hair" repove i punđe sada osim kod kuće, možemo vidjeti i na crvenim tepisima i na modnim pistama, a donosimo vam nekoliko ideja za opuštene frizure koje morate isprobati.

Trend messy kose nije uvijek bio poželjan i povezivao se s neurednošću kao lošom osobinom, no kako se sve mijenja, tako je i opuštena kosa dospjela visoko na listu trendova, posebno ove sezone kada se woke up like this frizure sve češće pojavljuju na modnim pistama i crvenim tepisima.

Ako još uvijek niste u opuštenom izdanju kosu izveli u javnost ili na neki događaj, sada je pravo vrijeme da to učinite. Kava, poslovni sastanak ili svečanost - sasvim je svejedno, jedan od ovih pet trendova messy frizura uklopit će se u vaše planove.

Ne tako tipičan visoki rep

image
Opušten visok rep u posljednje je vrijeme frizura koju viđamo na crvenim tepisima.
PEXELS

Prekrasne prirodne ili stilizirane valove kose umjesto uobičajene frizure u "čvrstom repu" ili zaglađene raspuštene kose, možete složiti u razigran visok rep. Jedino što trebate napraviti je klasičan visoki rep i izvući nekoliko pramenova kose kod lica te po želji malo otpustiti gumicu koja drži kosu.

image
Kosu svežite u visok rep i izvucite nekoliko pramenova.
PEXELS

Čitajte i: Pet boja kose koje će vladati nadolazećom sezonom! Popularne tamnije nijanse i zlaćani tonovi

Labavo vezana kosa

Sličan efekt s razigranim visokim repom postići ćete i s niskim. Počešljajte kosu i svežite ju lagano u niski rep a potom malo protresite gumicu i izvucite nekoliko pramenova kose.

image
Svaka frizura može biti "messy" ako izvučete nekoliko laganih pramenova.
PEXELS

Šiške su poželjne

Ako imate šiške, najlakše vam je postići messy look. Za početak, ne morate ih peglati, a ako se ipak i odlučite na to, dovoljno ih je samo malo protresti, a ostatak kose svezati u rep - visok ili nizak, kako vam je draže - ipak je riječ o opuštenoj frizuri i kosi koja ovoga puta sama odlučuje o konačnom izgledu.

image
Ako imate šiške, lagano ih protresite.
PEXELS
image
Za "messy" efekt, kosu ne morate češljati.
PEXELS

Čitajte i: Frizura iz snova! Uz ovih nekoliko savjeta probudit ćete se s kosom kao iz salona

Najdraža frizura "za po doma"

Mnogima apsolutno omiljena frizura za "po doma" je opuštena punđa, a sada se kao doma možete osjećati i u javnosti i bit ćete u trendu. Za ovu frizuru kosu ne morate se ni počešljati. Samo rukama zagladite kosu i ostatak "zavrtite" u punđu. Svaka će biti posebna na svoj način, a ova je frizura najefektnija ako imate gustu i kovrčavu kosu.

image
Kosu lagano zavrtite u punđu i ne trudite se "zategnuti" frizuru.
PEXELS

Woke up like this

image
Messy hair trend najlakše je postići s kovrčavom kosom.
PEXELS
image
Kosu raspustite i napravite razdjeljak prstima.
PEXELS

Ako ste se probudili s raspuštenom kosom, a uistinu nemate vremena ni volje peglati ju, čak ni češljati - ne morate - i postići ćete još jednu popularnu messy hair frizuru. Za dodatan efekt prstima napravite razdjeljak na jednoj strani i uživajte u namjerno neurednoj kosi.

Postoji nešto elegantno, svježe i šarmantno u opuštenoj frizuru koju zapravo možete postići s bilo kojom uobičajenom frizurom - sve što trebate napraviti je izvući nekoliko pramenova i malo opustiti gumicu.

Linker
19. travanj 2024 01:04