Instagram lauradoesmyhair
Veliki povratak

Kovrčave šiške ponovno su 'in': Znamo kako ih nositi i stilizirati

Iako je tijekom prijašnjih godina bilo nezamislivo nositi bilo kakve šiške osim onih ravnih, one valovite odnosno kovrčave ponovno su hit, a mogu ih vrlo lako isfurati čak i žene s kovrčavom kosom bez da izgledaju 'out'.

Čim je na Netflix došla serija 'Russian Doll', bilo je jasno da će 2019. biti u znaku kovrčavih šiški. Glumica Natasha Lyonne koja je utjelovila glavni lik Nadiju, nije mogla ostati nezamijećena i to zbog svoje bujne kovrčave kose i dakako, upravo šiškica. Na Twitteru su se oglasili mnogi fanovi serije, rekavši da su potpuno oduševljeni njezinom frizurom.

Natasha Lyonne,
Profimedia, Hollywood Archive

Iako je tijekom prijašnjih godina bilo nezamislivo nositi ikakve šiške osim onih ravnih, valovite i kovrčave ponovno su hit, a mogu ih vrlo lako isfurati čak i žene s kovrčavom kosom bez da izgledaju 'out'. Dakako, šiške nemojte rezati u kućnoj radinosti, već se prepustite rukama profesionalaca. Ovo posebno vrijedi za kovrčavu kosu jer biste mogli napraviti kaos na glavi.

Sušite ih na zraku

Marcel Dagenais, stilist za kosu na setu serije Russian Doll otkrio je kako je za održavanje kovrčavih šiški najvažnije sušenje na zraku te stiliziranje dok je kosa još mokra. Što se tiče stiliziranja, napominje Dagenais, koristite proizvode posebno kreirane za kovrčavu i valovitu kosu poput balzama i krema, a pjene izbjegavajte.Nakon stiliziranja, nemojte dirati kosu dok nije potpuno suha, a na kraju je raščešljajte samo prstima.

Spavajte sa svilenim šalom

Kako bi sačuvali svoje kovrčave šiške preko noći, kosu zamotajte u svileni šal u oblik turbana, a čvor neka bude naprijed. Osim što će ovako šiške ostati na mjestu, izbjeći ćete pojavljivanje statičkog elektriciteta.

Oprezno s dužinom

Ako ste neodlučni oko šišanja, a opet želite šiške, recite svom frizeru neka ne pretjeruje s rezanjem. Bolje da su u početku nešto duže jer ih kasnije uvijek možete još skratiti. Također, vjerojatno će vam smetati kada umivate lice, tuširate se ili vježbate. Zato pri ruci uvijek imajte kopčice ili ukosnice kojima ih lagano pričvrstite sa svake strane čela.

Linker
13. travanj 2024 04:50