Muške frizure

Najluđe frizure europskih nogometaša: Dok neki obožavaju muške punđe, drugi vole klasiku s pomakom

Perišićeva šahovnica na glavi pamtit će se još dugo, baš kao i Ronaldova legendarna ‘crta‘. Europski nogometaši mogu se pohvaliti seksi rezovima i bojama koje ponosno nose, bilo na terenu, bilo van njega.

Čak i ako ne pratite nogomet, morate priznati da si neki nogometaši stvarno daju truda kada je riječ o frizurama, pogotovo unutar terena. Dok nestrpljivo čekamo današnju utakmicu Hrvatska-Češka, prisjetili smo se najboljih frizura nogometaša, kako onih aktualnih, tako i onih koje će se pamtiti još dugo.

image
Ivan Perišić na EURU 2016. imao je jednu od najupečatljivijih frizura u povijesti reprezentacije.
BPI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ivan Perišić

Hrvatski nogometaš koji trenutno nastupa za talijanski Inter, ali igra za repku, 2016. je na EURU nosio zbilja posebnu frizuru. Naime, jedan dio kose je obojio u najprepoznatljiviji simbol Hrvatske - šahovnicu s crvenih i bijelim poljima. Ova njegova frizura ostala je zapamćena do danas kao jedna od najinovativnijih. Jer, nitko nema šahovnicu na zastavi osim Hrvatske.

image
Cristiano Ronaldo voli kombinirati kraće i duže vlasi.
GLOBAL MEDIA GROUP/DDP USA/PROFIMEDIA

Cristiano Ronaldo

Portugalski nogometni as, koji je prije nekoliko dana Coca-Coli srozao cijene dionica, odmaknuvši to piće u stranu i poručivši mladima da piju vodu, tijekom godina je nosio različite frizure - od nešto duže do potpuno kratke. Ipak, najbolje mu stoji ona skraćena na ježa sa strane s dugim vlasima na vrhu glave koje lagano padaju na stranu. Jedno od njegovih prepoznatljivih obilježja je i legendarna "crta" - izbrijani dio koji stoji između kraćeg i dužeg dijela kose.

Čitajte i: Nogometaš Marko Pjaca vjenčao se s dugogodišnjom djevojkom: Nakon ceremonije u crkvi, priredili mu bakljadu

image
Sergio Ramos posljednjih godina nosi mušku punđu i dužu bradu.
PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Sergio Ramos

Iako Sergio Ramos nažalost ne igra ove godine u reprezentaciji Španjolske, na terenu je inače poznat po zanimljivim frizurama, a posljednjih godina vjeran je nešto dužoj bradi i muškoj punđi koja mu jako dobro stoji. Prije je nosio sličnu frizuru kao i Ronaldo, no onda mu je kosa narasla pa ju je zavezao, a čini se da ju još uvijek pušta.

image
Domagoj Vida nosi dugu kosu koju na terenu kroti gumicama.
GLYN KIRK/AFP/PROFIMEDIA

Domagoj Vida

Domagoj Vida ne odvaja se od svoje duge plave kose koju voli i njegova supruga Ivana. To se rijetko vidi, ali Vida zapravo ima undercut, odnosno izbrijani donji dio koji ostatak kose pokriva. Na terenu je obično nosi u polu-punđi ili je makne s lica gumicom za kosu.

image
Gareth Bale voli nositi takozvanu man bun, odnosno mušku pundžu.
HANDOUT/AFP/PROFIMEDIA

Gareth Bale

Igrač Walesa još jedan je od onih koji voli mušku punđu i to ne bez razloga - odlično mu stoji, bilo da nosi bradu ili ne.

image
Gareth Bale
DAN MULLAN/AFP/PROFIMEDIA

Kada igra, kosu obično nemarno zaveže u punđu, ali nekada, kada je posebno raspoložen, uloži malo više truda u češljanje. Bilo kako bilo, Garethu sve stoji te se ne bismo bunili ni ako bi kosu nenadano skratio.

image
Francuski igrač Paul Pogba
PHILIPPE LECOEUR/PANORAMIC/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Paul Pogba

Kosa francuskog igrača Paula Pogba vodi svoja pravila, no on zna kako je ukrotiti. Gusta je, čvrsta i teško se češlja pa je Paul napravio dobar potez - skratio ju je na klasičnu frizuru, no dodao je pokoji plavi pramen kako bi bila zanimljivija. I nije pogriješio! Ova frizura mu najbolje stoji i ne opterećuje ga dok igra.

image
Bruno Petković vjeran je klasičnoj muškoj frizuri.
DPPI/JEROEN MEUWSEN/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Čitajte i: Bruno Petković postao tata! Iva Šarić rodila zdravog dječaka, dali mu lijepo i ne tako često ime

Bruno Petković

Naš igrač Bruno Petković, koji je s Ivom Šarić nedavno postao otac, voli šarmerske frizure - klasične muške s par dužih pramenova na vrhu koji ležerno padaju na lice. Ipak, za EURO je te pramenove malo skratio kako mu ne bi smetali dok igra. Ne možemo ga zamisliti s ijednom drugom frizurom jer mu ova odlično stoji.

image
Čeh Jakub Jankto
MICHAL CIZEK/AFP/PROFIMEDIA

Jakub Jankto

Među nogometašima baš i nismo primijetili bijelu boju kose, no češki igrač Jakub Jankto ipak se odvažio na ovu boju. Iako mu je prirodna boja pepeljasto-smeđa, Jakub ju je obojio u gotovo bijelu, što nije bio loš potez jer odgovara boji njegova tena. Što se tiče samog reza, on je klasično-moderan - kraća kosa sa strane, a na vrhu nešto duža.

image
Danac Simon Kjaer
HANNAH MCKAY/AFP/PROFIMEDIA

Simon Kjær

I šećer na kraju - danski igrač Simon Kjær koji je prvi pomogao svom suigraču Christianu Eriksenu kada se srušio tijekom igre Danske i Finske. Simon je prirodno plavokos i plavook te mu točno ova boja sjajno stoji, baš kao i brada!

Linker
17. travanj 2024 21:48