Getty Images
gloria in

Nosi se platinasto: Kako postati (i ostati) plavuša

Nikad nije bilo lakše pretvoriti se u platinastu zavodnicu zdrave i sjajne kose - jer se novi preparati za njegu baziraju na bonding tehnologiji, koja vlasi štiti od isušivanja i pucanja.

Platinastoplava boja kose hit je sezone - ako je suditi po novim frizurama holivudskih glumica i svjetski poznatih manekenki. A to danas više nije "opasan pothvat": blajh je, naime, prestao biti najgori neprijatelj kose otkako se u frizerskim salonima pojavila bonding tehnologija, a riječ je o preparatima koji se dodaju u boju ili posvjetljivač kako bi obnovili oštećene, slomljene i beživotne vlasi.

Getty Images/Promo
Američka glumica Kristen Stewart s dječačkom frizurom i Mirela Priselac Remi, pjevačica grupe Elemental

Getty Images
Američka pjevačica Halsey i glumica Michelle Williams koja je na dodjeli ovogodišnjih Oscara pokazala svoju novu plavu nijansu

Naime, kemijski procesi tijekom posvjetljivanja mogu oslabiti veze unutar vlakana. Bonding tehnologija pomaže da se te veze obnove te da se vlakna dubinski rekonstruiraju. Njega plave kose ne završava u salonu već zahtijeva posebnu brigu kod kuće kako bi boja ostala ista, a kosa njegovana i sjajna. Evelin Benković, vlasnica frizerskog salona Evelin, savjetuje:

- kosu treba prati šamponom bez sulfata na bazi njegujućih ulja koji nježno čisti vlasi te preparatima koji sadrže ljubičasti pigment kako bi se neutralizirao žuti ton. Obavezna je i hranjiva maska s proteinima, primjerice, svile, zobi i soje za ‘popravljanje’ oštećenja u strukturi kose,

- zbog nedostatka pigmenta posebnu pozornost treba obratiti na zaštitu od UV-zraka,

- idealna su opcija zaštitne maglice i sprejevi koji se ne ispiru te ne maste vlasi, a sadrže proteine, biljne peptide ili keratin kako bi u svakom trenu kosa bila nahranjena.

Fudge Hot Hed Violet pjena za plavu kosu bogata vitaminima (147,90 kn); KayPro Blonde serum djeluje protiv žute refleksije (115 kn); Kevin Murphy Blonde Angel šampon (180 kn); Keune Keratin Smooth sprej s keratinom i silsoftom (129,90 kn); Schwarzkopf Professional Blondeme regenerator u spreju (142 kn).

Linker
14. travanj 2024 14:06