Povratak prirodnosti

Novi trend bojenje kose inspiriran je zimom, a mnoge zvijezde i trendseterice već su ga prihvatile

Svjetsku modnu i beauty industriju već su preplavili trendovi koji će dominirati u ovoj godini, a u frizerskom svijetu došlo je do pravog ‘booma‘ kada je riječ o najnovijoj tehnici, efektu smrznute kose.

Početak 2022. godine sa sobom je donio pregršt novih trendova, a to vrijedi i za frizerski svijet koji je već počeo iznositi frizure, boje i tehnike bojenja koje ćemo ove godine imati prilike viđati, a jedna od takvih tehnika je i hair frosting, odnosno efekt smrznute kose.

Ovo je svojevrstan nastavak na trendove kombiniranja boja kose kakvima svjedočimo posljednjih desetak godina. Naime, nakon popularnog ombrea na frizerski tron je došao suptilniji balayage koji je bio među najtraženijim tehnikama bojanja kose u mnogim frizerskim salonima. No, došlo je vrijeme da zaboravimo balayage i okrenemo se novom trendu - efektu smrznute kose.

Riječ je o još jednom trendu koji podrazumijeva dvije boje kose, odnosno tehniku posvjetljivanja pramenova, a neodoljivo podsjeća na tragove mraza s drveća zimi. Hair frosting dolazi od glasovitih londonskih frizera, a podrazumijeva da se pojedini pramenovi cijelom dužinom ofarbaju u svjetliju nijansu, dok ostatak kose ostaje tamniji. Kako bi se ovakav efekt postigao, potrebno je ofarbati vanjske pramenove.

Iako je ovaj trend osmišljen za brinete, odlično će stajati i na svjetlijoj kosi.

Mnoge su svjetske zvijezde već prihvatile ovaj trend, a Hailey Bieber je jedna od njih. Supruga Justina Biebera odlučila se za verziju koja izgleda kao da joj je kosa posvijetlila na suncu. Pramenove koji djeluju potpuno prirodno obožavaju i Sofia Richie, Sarah Paulson i Halle Berry.

Čitajte i: Bottleneck šiške novi su trend, a nosi ih i najpopularnija ‘Francuskinja‘

Za razliku od balayagea u kojem se boje ujednačuju, hair frosting podrazumijeva bojanje manje pramenova s naglašenijom razlikom u nijansi. Iako su i ombre i balayage pružali vidnu trasformaciju u stilizaciji frizure, čini se kako su frizerski trendovi skloniji vraćanju prirodnom izgledu, a efekt smrznute kose upravo je idealan izbor za zimske, ali i za ljetne dane.

Linker
20. travanj 2024 13:26