Vikler i ruž
Beauty makeover

Novi trend u bojenju: Paola Valić Bekić isprobala pramenove koje će plavuše i brinete željeti ovog ljeta

Nova tehnika uključuje nekoliko nijansi i 3D izgled zbog kojeg kosa izgleda kao da je puna volumena, zdrava i blistava.

Zagrepčanku Paolu Valić Bekić (35) show “Tvoje lice zvuči poznato” vratio je pod reflektore javnosti i dao joj platformu na kojoj je mnoge iznenadila talentom za imitiranje. Nakon završetka emisije, radijska voditeljica odlučila se na mali makeover pa je svoju prepoznatljivu plavu kosu osvježila pramenovima koji su veliki novi hit u svijetu ljepote.

Riječ je o tehnici 'bronde' gdje se pramenovi plave i smeđe boje izmjenjuju i stapaju. Brinete mogu postići prirodnu svježu boju dodavanjem malo svjetlijih pramenova, a plavuše postižu prirodan suncem okupan izgled bojenjem pramenova kose u tamnije nijanse

Vikler i Ruž

'Riječ je o spoju između blonde i brown nijansi pa klijentica zapravo nije ni plavuša ni brineta, već takoreći 'plavobrineta'. U frizerskom rječniku, radi se o pramenovima, ali ne onim klasičnim. Naziv ovih pramenova je bronde, a izrađuju se s više nijansi plavih i smeđih boja. Pepeljasta, beige, medena, čokoladna, perlasta... izbor je beskrajan', objašnjavaju u salonu Vikler i ruž.

A post shared by VIKLER I RUŽ (@vikleriruz) on

Ovakva tehnika kosi vraća sjaj i daje profinjen izgled, ali i dodatan volumen zahvaljujući višebojnom efektu. 'Najčešće kombiniramo tri do šest nijansi, a mogu biti i kontrastne, tople i hladne zajedno. Pramenovi mogu krenuti od korijena, pa na niže, ovisno o željenom rezultatu, a dominantnu boju biramo ovisno temeljnoj boji kose. Bez obzira na nijanse, kosa s fuzijom nijansiranih pramenova uvijek će vizualno dobiti na volumenu i gustoći, a igra različitih boja dati će joj dublju dimenziju. Još jedan razlog zbog kojeg se dobro odlučiti za ove pramenove je iznimno lako održavanje. Tijekom ljeta kosa će prirodno posvijetliti cijelom dužinom i pramenovi će se samo posvijetliti za nijansu više, a prijelaz i izrast biti postepen. Boja će uvijek odlično izgledati, na ravnu frizuru, a osobito na romantične valove', rekli su nam u salonu.

Vikler i Ruž

Paola se novom bojom kose pohvalila se na društvenim mrežama. 'Makeover konačno! Danas sam odlučila da mi je dosta moje beživotne, popucale i 'tužne' kose. Ne da sam zadovoljna, nego sam pre zadovoljna!', kazala je Paola.

Bronde tehnika na smeđoj kosi:

A post shared by VIKLER I RUŽ (@vikleriruz) on

Linker
06. travanj 2024 12:52