Profimedia, TEMP Rex Features
trend alert

Otkrivamo hit nijansu plave kose koja je tražena u svakom frizeraju

Kada je boja kose u pitanju, na sceni se često pojavi nešto novo i drugačije što u kratkom roku postane pravi hit koji je tražen u svakom frizerskom salonu.

Osobito je to slučaj kod plave boje kose čije popularne nijanse se učestalo mijenjaju. Nakon balayage i ombre tehnika, plavuše sada imaju novu boju kose na raspolaganju ako su željne promjene za proljeće. Na tjednima mode koji su se održali vidjeli smo nove modne trendove koji će dominirati, no isto tako trendseterice nam predlažu beauty trendove kojima se predviđa velika popularnost.

Osim što su sve više u fokusu kao jedne od djevojaka s najboljim i zanimljivim stilom, Skandinavke nam nameću i novitete iz svijeta frizura. Što se tiče plave kose, takozvana 'skandinavski plava' je boja koju ćemo sve češće viđati na ulicama. Već je sada proglašena bojom sezone, a bazira se na hladnim tonovima i platinastoj kosi kakva inače krasi posebne Skandinavke svijetle puti. Stručnjakinja za bojanje kose Harriet Muldoon iz londonskog frizerskog studija Larry King otkrila je što točno karakterizira ovu poželjnu nijansu.

'Kombiniranjem toplih i hladnih tonova postiže se balans i savršeni izgled boje kose. Previše hladnih tonova na kosi ne bi izgledalo dobro jer daje 'zaleđeni izgled', dok od previše toplih tonova kosa gubi sjaj', objasnila je te istaknula da klijentice uglavnom traže ovu boju s kremastim izgledom. Svim plavušama preporučuje korištenje pravih proizvoda kao što su šampon i regenerator namijenjeni plavoj kosi kako bi što duže zadržali izgled kao i prvog dana.

Manekenke Cara Delevingne, Karlie Kloss i Sasha Luss neke su od poznatih plavuša koje su isprobale skandinavski plavu boju kosu, a njihove frizure mogu poslužiti kao inspiracija za sljedeću promjenu boje kose. Proljeće je ionako najbolje vrijeme za isprobavanje novog looka.

PARIS, FRANCE - JANUARY 23:  Sasha Luss attends the Chanel Haute Couture Spring Summer 2018 show as part of Paris Fashion Week on January 23, 2018 in Paris, France.  (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images for Chanel)
Getty Images for Chanel
Manekenka Sasha Luss

LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 08:  Karlie Kloss attends The Broad and Louis Vuitton's celebration of Jasper Johns:
Getty Images
Karlie Kloss

NEW YORK, NY - MAY 17:  Cara Delevingne attends a celebration of TAG Heuer brand Ambassador Cara Delevingne's new campaign on May 17, 2018 in New York City.  (Photo by Eugene Gologursky/Getty Images for TAG Heuer )
Getty Images for TAG Heuer
Cara Delevingne

Street Style
Street Style, Spring Summer 2019, Copenhagen Fashion Week, Denmark  - 09 Aug 2018, Image: 382108228, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features

Linker
08. travanj 2024 14:25