Unsplash
nemojte ga zapostaviti

Piling je must have: 5 preparata zbog kojih će vam kosa biti zahvalna

Piling za lice i tijelo je sastavni dio njege našeg tijela, no piling za kosu rijetko se kome nalazi na popisu. Ako preskačete ovaj dio prilikom pranja i njege vlasišta, uključite ga u rutinu i vaša kosa bit će vam zahvalna.

Tjemenu je potrebno čišćenje jednako kao licu i ostatku kože tijela - održavanje čistoće tjemena može biti vodilja prema predivnoj, zdravoj i čvrstoj kosi. Možda to ne vidimo, no na koži glave ostaje više naslaga nego što mislite.

Uz pranje kose šamponom i regeneratorom, na tjemenu i korijenu kose i dalje ostaje sloj prljavštine od proizvoda za stiliziranje i prirodne masnoće koju šampon ne može odstraniti i tu kao spas dolazi piling za kosu. On dolazi u funkciji detoksikacije tjemena, ostavlja skalp u prirodnom balansu i omogućuje kosi da lakše diše i raste, čineći je jačom i sjajnijom.

Unsplash

Često korištenje suhih šampona, laka za kosu i sličnih proizvoda može začepiti folikule vlasi i na kraju dovesti do iritacije, upale i beživotne kose. Cilj pilinga je da odčepi te lojnice kako bi prirodni sebum mogao neometano teći. Ipak, pripazite kod pilinga za tjeme jer on nije za svakoga - ako se borite s učestalim svrbežom, ekcemom ili sličnim bolestima i učestalim gubitkom kose, posjetite dermatologa i upitajte ga za savjet kako ne biste napravili još više štete. Prilikom korištenja pilinga, kao i kod svakog abrazivnog proizvoda, pripazite da niste pregrubi i ne trljajte prejako po tjemenu, osobito ako vam je koža osjetljiva. Najviše dva puta tjedno će biti dovoljno očistiti kosu i tjeme s pilingom.

Piling možete napraviti u kućnoj radinosti, od sastojaka koji se većinom nalaze u kuhinji (npr. soda bikarbona), a možete ići i lakšim putem i nabaviti jedan koji gotov čeka na policama drogerija. Izdvojili smo nekoliko najpoznatijih.

Christophe Robin piling za skalp, £40

L'occitane, 168,80 kn

Kérastase piling za kosu, 284,20 kn ( notino.hr)

Fuji Green Tea piling za skalp, .60 (The Body Shop)

Yves Rocher detox piling za vlasište, 55 kn (yves-rocher.com)

Linker
17. travanj 2024 16:13