Profimedia
NOVI LOOK

Pixie frizura - 17 rezova zbog kojih ćete se odlučiti na drastičnu promjenu

Iako su pixie frizure jedne od zahtjevnijih jer ih stalno treba održavati i stilizirati, donosimo vam 17 razloga koji će vas uvjeriti da je upravo to rez koji vam treba ovog proljeća.

Ako ste se "uljuljkali" u sigurnost jedne frizure kakvu njegujete već godinama i potrebna vam je drastična promjena - pixie je idealan odabir. Iako su trenutačno bob i njegov duži prijatelj lob hit rez koji biraju mnoge zvijezde, pixie je samo korak od njih. Ta kratka frizura ima više varijacija - duža postepena, vrlo kratka, asimetrična, izbrijana ili, pak, ona sa šiškama.

Za one s ovalnim i okruglim licem idealne su malo duže pixie frizure, šiške na stranu bit će najbolji odabir za one koji žele sakriti dio lica, dok će vrlo kratki rezovi naglasiti nježne crte lica - baš kao u slučaju glumice Mije Farrow. Naime, njezina frizura iz filmu "Rosemaryna beba" danas je kultna, a zasluge za hit kratku kosu često su se pripisivale legendarnom frizeru Vidalu Sassoonu. Ipak, radilo se o djelu slavne glumice.

Mia Farrow,
Profimedia, Hollywood Archive
Mia Farrow

I dok je Farrow svoju kosu odrezala sama, manekenka Linda Evangelista plakala je kad je frizer Julien d'Y njezine duge smeđe vlasi skratio na pixie frizuru. Ipak, taj trenutak je definirao njezinu karijeru i kasnije se često vraćala frizuri po kojoj je postala prepoznatljiva.

Linda Evangelista attends the Indiana Jones and The Kingdom of The Crystal Skull Premiere at the Palais des Festivals during the 61st International Cannes Film Festival on May 18, 2008 in Cannes, France.
(Pictured:  Linda Evangelista)
Ref: B768_113770_0021
Date: 18.05.2008, Image: 25465758, License: Rights-managed, Restrictions: WORLD RIGHTS - SOME U.S RESTRICTIONS - Fee Payable Upon Reproduction - 
For queries call Photoshot + 44 (0)20 7421 6000, Model Release: no, Credit line: Profimedia, UPPA News
Profimedia, UPPA News

Bez obzira na to sviđa li vam se više kratka pixie frizura ili malo duža verzija, u galeriji pronađite inspiraciju za drastičnu promjenu frizure koju si želite priuštiti ovog proljeća.

Linker
31. ožujak 2024 22:09