TRENDOVI U KOSI

Pletenice, perlice u kosi, prirodne kovrče...: Ovo je 7 frizura koje će zavladati među trendsetericama u 2022.

Velike mašne te perle u kosi poznate infulencerice Camille Charrier su su znak neizbježnog trenda koji dolaze na velika vrata ove godine.

Nova godina, nova ti. Tako se kaže, zar ne? Jedan od načina da osvježite svoj izgled je mijenjanje frizure i isprobavanje nečeg novog. Ne mora biti ekstremno, niti mora izgledati kao da se mnogo toga promijenilo, ali novi kroj ili stilski trik može učiniti da se osjećate kao potpuno nova osoba.

Vogue kroz razgovor s frizerskim stručnjacima donosi 7 it frizura koje će biti glavni hit u 2022.

1. Zdrava kosa u prvom planu - slojevito šišanje

“Ulaganje u proizvode za styling kose je veoma važno jer oni daju kosi oblik - bilo da se radi o bobu ili dužoj kosi - i omogućuju vam strukturu kako biste napravili frizuru na vašoj kosi" objašnjava stilist za frizuru Luke Hersehon.

"Prije deset godina žene su samo stilizirale kosu i nisu razmišljale kako je kosa je ošišana", rekao je Luke te dodao: "To je način pristupa vašoj koji vam omogućava da prihvatite sve vrste trendova, od prihvaćanja vaših prirodnih kovrča do sušenja vaše ravne kose na zraku, samo uživanje u prirodnosti dat će vašoj kosi pravi karakter".

S njim se složio i frizer Larry King, koji dodaje da zbog pandemije klijenti sada rjeđe idu frizeru, što znači da frizure moraju imati dobro izrađenu strukturu kako bi što duže vremena izgledale bolje. “Sve su češće oštrije frizure koje traju dulje i slojevito su ošišane kako bi održale oblik, a naglasak je na zdravoj kosi", rekao je.

2. Bob zasad ostaje

Nedvojbeno je frizura 2021., no bob ne ide ni ove godine. Frizer George Northwood odavno vodeći čovjek za ovu frizuru, otkriva da nikada nije vidio toliko zahtjeva za klasičnim stilom. "Bob u stilu Alexe Chung ostaje u prvom planu, ali postoji toliko novih varijacija - promjene u duljini, obliku, volumenu i stajlingu - za 2022.", kaže.

“Za one koji su spremni na promjenu, vrijeme je da krenemo malo kraće, s mekom linijom u dužini čeljusti; to daje nonšalantan, suvremeni rub. Inače, inspiriran 1970-ma i spuštam dužinu boba do ramena. Kraće i duže duljine izvrstan su način da osuvremenite bob", preporučio je ovaj majstor za kosu.

Čitajte i: Neočekivani povratak mnogima omraženog trenda: Tenisice na petu ponovno se vraćaju u modu

3. Pletenice

“Zamršeni razdjeljci i uzorci oduvijek su bili popularni u afričkoj kulturi”, kaže Charlotte Mensah. “U novoj godini bit će popularne pletenice bez čvorova u različitim veličinama i bojama. One su sve ono što želite u frizuri. Ne samo da izgledaju cool, već su i svestrane i vrlo laskave za održavanje", rekla je ova majstorica za pletenice.

4. Isfenirana kosa

Već neko vrijeme preferiramo frizure koje ne zahtijevaju održavanje i koje ne zahtijevaju napor. Zato mnogi frizeri predviđaju povratak na staro feniranje i finiji pristup kosi.

"Pomislite na Adele u Vogueu", kaže frizer Syd Hayes. "Puna, sjajna, glam kosa".

Hersehon također napominje da ova klasična isfenirana frizura iz 90-ih izgleda vrlo uglađeno i luksuzno, a nosi ju čak i Dua Lipa.

5. Grubi rez i uglađeni izgled

Čak i ako vas još uvijek ne dovodi u iskušenje feniranje kose, ova će vas frizura sigurno baciti na koljena. Michelle Pfeiffer u filmu 'Scarface' savršen je primjer uglađene kose koja je stilizirana grubim rezovima.

“Profesionalno feniranje je vrhunski način da postignete ovu uglađenu kosu koja izgleda skupo. Ali ako stilizirate kod kuće, potražite proizvode koji će vam stvoriti taj sjajni finiš", rekao je poznati frizer Northwood.

Čitajte i: Od Parižanki se može učiti, a njihov profinjen stil predstavlja i vrhunski brend nadahnut francuskim štihom

6. Mnoštvo dodataka za kosu

Velike mašne upletene u frizure na Chanelovoj nedavnoj reviji Metiers D’Art 2021. te francuska influencericu Camille Charriere, koja je kosu ukrasila perlama - oboje su znak neizbježnog trenda koji dolaze na velika vrata ove godine. Mensah predviđa da će trake za kosu, mašne, ukosnice, šalovi i kopče biti u modi 2022. godine: “Bez obzira na to koju frizuru odaberete, ukrasi za kosu su tu!”

7. Kovrčava kosa

Ove godine frizure su inspirirane 70-tima s divljim kovrčama koje su postajale sve popularnije kako je godina odmicala. Taj rock 'n roll stil ide ruku pod ruku s kontinuiranim kretanjem prema prihvaćanju naše prirodne teksture i izvlačenju najboljeg u našim kovrčama.

"U mom salonu, zaobljeni afro je najtraženiji rez kose - on održava vaše kovrče zdravim i punim života - kaže Mensah. Hersheson i Hayes također kažu da će slojevi, sušenje kose na zraku i velike prirodne kovrče biti veliki hit sezone.

Linker
18. travanj 2024 03:21