Dobrodošli u budućnost

Predstavljena prva pametna četka za kosu koja nam otkriva – što sve radimo krivo

Ako ste mislili da svoju kosu češljate besprijekorno, ova četka bi vas mogla razuvjeriti. Predstavljena je prva pametna četka za kosu koja je rezultat suradnje brenda L'Oreal i francuske elektroničke kompanije Withings.

Kérastase Hair Coach, kako je službeno nazvana, koristi senzore pomoću kojih broji koliko puta ste prošli četkom kroz kosu, koliko vremena ste potrošili na njezino raspetljavanje, određuje je li mokra ili suha te analizira jesu li potezi preagresivni - sve kako bismo se bolje brinuli za svoju kosu.

"Prema izvješću koje su objavili L'Orealovi znanstvenici, prejako češljanje može uzrokovati oštećenja kose, uključujući lomljenje i ispucale vrhove" - poručili su iz L'Oreala uoči lansiranja revolucionarnog proizvoda u beauty svijetu. Kérastase Hair Coach smanjit će taj rizik zahvaljujući senzorima koji vas opskrbljuju informacijama o kvaliteti kose i češljanju.

Nakon što pametna četka snimi sve važne informacije o vašoj kosi, podatke šalje putem mobilne aplikacije gdje možete provjeriti svoj ukupni rezultat kvalitete kose. Doznat ćete koliko je efektivno raščešljavate te dobiti personalizirane savjete. Također, preporučit će vam neke proizvode, a radi se, naravno, o Kérastase preparatima. Uređaj u obzir uzima vrijeme i vlažnost zraka te vam daje uvid u suhoću, ispucale krajeve i lomljenje kose kako bi vam omogućio što bolju njegu.

Za prvu pametnu četku trebat će izdvojiti oko 200 dolara, a idealna je za one koji žele saznati što sve rade pogrešno sa svojom kosom.

Linker
24. travanj 2024 05:22