Dogodi se

Shakira, Rihanna, Geri - sve su pogriješile: Boja kose s kojom nitko ne pogodi, a opet joj ne odolijevaju

Brojne žene i pokoji muškarac dođe u fazu života kada bi htjeli neku drastičnu promjenu izgleda, no jedna neprirodna nijansa crvene boje za kosu, jednostavno gotovo nikome ne pristaje.

Shakira je samo posljednja u nizu poznatih koji su iskušali jarko crvenu boju na kosi, tu intenzivnu nijansu ne može pronaći niti u jednom prirodnom primjeru. Primamljiva za tinejdžere i tinejdžerice još otkako su kana i kolor-šamponi u supermarketima postali dostupni za skromni srednjoškolski džeparac. No, možda bi tu boju, koja se iznimno brzo ispire, trebalo i ostaviti tamo - u srednjoj školi i tinejdžerskim danima.

image
Shakira sa zada ne odustaje od crvene boje na kosi.
FACE TO FACE/PROFIMEDIA

Shakira se prvi puta svojom novom bojom pohvalila početkom veljače, ni na uredno isfeniranoj kosi, ružičasto crvena boja nikako nije mogla postići puni sjaj. No ova pop zvijezda poznata po svom eklektičnom stilu i rock korijenima do danas se nije odrekla novog imagea. Danas samo ne izravnava svoje bujne kovrče na dugoj kosi.

No vatrena Kolumbijka nije jedina megazvijezda koja je odlučila iskušati sreću s ovom specifičnom nijansom. Iako su neki s našeg popisa takvom bojom udarili pečat početku svoje karijere, većina ih se vrlo brzo odrekla crvene i vratila nekim drugim prirodnim (ili manje prirodnim) nijansama.

Mnogi su pokušali, ali brzo odustali

Još jedna nekonvencionalna pop pjevačica, koja uspješno gradi i beauty carstvo, njeguje imidž nekoga tko sve može staviti na sebe - i pritom dobro izgledati. Stoga ništa čudno da je Rihanna u jednoj fazi svoje karijere prirodnu tamnu kosu obojala u crveno. Osim perika intenzivnih nijansi za snimanja i u privatnom životu isfurala je vatreni look. Doista, Rihanna može isfurati što god hoće, ali brzo je shvatila da je neka druga boja ipak mnogo sretnija opcija.

image
Rihanna je na kosu stavila i crvenu boju, brzo je odustala.
BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Čitajte i: Frizure kakve želimo! Poznate Hrvatice spremno dočekuju proljeće i otkrivaju najvruće trendove

Glumica Kristen Stewart od početka megauspješne karijere njeguje i image 'zločeste' cure, poigravanje s frizurom u tome joj uvelike pomaže. Nema što Kristen nije nosila na glavi: izbrijana kosa, tzv. undercat rez, vidljiv izrast, raščupana kosa - sve do prirodnih nijansi i bujnih valova. U jednoj od faza na ionako upečatljivu frizuru, odlučila je staviti i jarko crvene pramenove.

image
Kristen Stewart imala je i crvenu fazu.
BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Geri Halliwell, odnosno njen alter-ego Ginger Spice koji je utjelovila kao članica megapopularne skupine Spice Girls, bila je oličenje moderne djevojke sredine devedesetih. Jarko crvena kosa, začinjena s dva svijetla pramena, nekoliko su joj godina bili zaštitni znak. Nakon što je započela solo karijeru u video spotu je zapalila tu frizuru te pokazala kako mnogo bolje izgleda s drugom, prirodnijom, nijansom.

image
Geri Halliwell nakon izlaska iz Spice Girls, drastično se oprostila od prepoznatljive frizure.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Najcool trend ovog ljeta: nijansa kose koju će htjeti baš sve kćeri (i pokoja majka) pokazati na suncu

Jedna muška zvijezda koja je eksperimentirala s bojom kose je i Jared Leto, glumac i glazbenik poznat po svojim eklektičnim modnim kombinacijama, jednom je prilikom svoju plavu kosu obojao u jarko crveno. Srećom, brzo je odustao od tog izgleda.

image
Jared Leto usred eksperimenta s kosom.
INSTAR IMAGES/PROFIMEDIA

A kad spominjemo Jareda Leta i crvenu kosu, nemoguće je zaobići Claire Danes, njegovu partnericu iz serije "I to mi je neki život", iako kratkog daha, televizijska serija u kojoj su oboje glumili srednjoškolce donijela im je svjetsku slavu. Claire je tada nosila najpoželjniju boju svake tinejdžerice nakon što je svoju prirodnu plavu kosu prekrila crvenim preljevom. Rezultat je bio bezbroj mladih tinejdžerica koje su upravo htjele crvenu boju kose. Claire se nakon uloge vratila svojoj prirodnoj kosi i nije pogriješila.

image
Claire Danes s ulogom koja ju je proslavila u seriji 'I to mi je neki život'.
ALBUM/PROFIMEDIA
Linker
18. travanj 2024 07:38